Ny belysning i motionsspåret på Bondsjöhöjden

I höst har HEMAB byggt nya belysningspunkter med modern LED-teknik som på ett energieffektivt sätt ska lysa upp en tidigare mörk del av motionsspåret på Bondsjö.

– Det är den fruktade mördarbacken ”Granmoran” som kan kortas av om den nu belysta så kallade ”genvägen” nyttjas. Vi vill tacka HEMAB för ett bra samarbete och väl utfört arbete, säger uppdragsgivaren Ulf Andersson Trafik- och fritidschef på Samhällsförvaltningen.

Härnösands stadsnära friluftsområden är välbesökta och nu förbättras alltså ett av dessa med ny spårbelysning.
– Att vi får bidra i projekt som vi vet direkt kommer att bidra med glädje och nytta för Härnösandsborna utöver det arbete vi normalt utför känns verkligen jätteroligt, säger Magnus Eriksson, entreprenadchef HEMAB. Ut och njut och ha kul och svettas i längdspåret i vinter!

Det handlar om nya belysningspunkter i stolpar som uppförts med modern och miljöanpassad teknik.
– Kompositstolpar och ledbelysning av senaste slag, allt för att hålla nere framtida driftkostnader samt minska belastningen på miljön. Numera placeras de flesta elkablar i marken, men i ett elljusspår är det svårt att undvika att använda stolpar, skrattar Magnus Eriksson. Och det är bra att vi fortsätter att öva oss på att bygga stolpar för det kommer att behövas kunskap om det för lång tid framöver.

Genvägen kortar avesvärt av backen.