Ny balansbana möjlig med vindkraftspengar

Nu finns det en ny installation klar som kommer att gynna ett rörligt friluftsliv och roliga stunder på Vårdkasen, nämligen en grillplats med tillhörande balansbana.

- Vi fick en förfrågan från Orienteringsklubben om att fixa till ytan bortanför deras klubbstuga, säger Sandra Sjölander, Fritidshandläggare på Härnösands kommun. Självklart ville vi hjälpa till att möjliggöra mer rörelse för alla familjer som besöker området och då kom idén med en grillplats och balansbana, konstaterar hon.

Balansbanan ligger granne med den nya stugan som Härnösands orienteringsklubb byggt på toppen av Vårdkasen och självklart är alla välkomna att använda platsen.

Lättillgängligt och attraktivt

- Det här är en riktigt rolig satsning som har gjorts av Kommunen och HEMAB med initiativ från Orienteringsklubben, säger Andreas Einarsson, Chef för Kommunikation och externa relationer på HEMAB. Det är sånt här som gör att området kring Vårdkasen blir mer lättillgängligt och attraktivt för fler. Precis en sådan sak som vindkraftpengarna är tänkta att användas till!

Varje år finns det möjlighet för föreningar i anslutning till Vårdkasen att söka vindkraftpengar. Pengarna ska gå till att utveckla och tillgängliggöra området kring på och kring Vårdkasen. Läs mer om vindkraftpengar på vår webbsida: www.hemab.se/vindkraftsansokan