Nya rutiner för ledningsvisningar

Från och med den 1 juni inför HEMAB en ny rutin där våra kunder kan se fram emot ett samlat svar om ledningsvisning från oss via Ledningskollen.se.

Tidigare kunde HEMAB ge upp emot fyra separata svar på kundernas förfrågan då handläggarna var uppdelade på olika affärsområden. Nu kommer endast ett samlat svar lämnas från HEMAB per ärende.
Det kommer bli en stor vinst för våra kunder, säger Emma Sjödin, kartingenjör på HEMAB. Det blir snabbare, tydligare och enklare vilket kommer underlätta våra kunders eventuella markarbeten avsevärt.

Förutom att HEMAB nu ger

ett

svar kommer också endast en utsättare åka ut och markera var i marken ledningarna finns.
Tidigare kunde det vara flera personer som åkte ut men i och med införandet av den här nya rutinen kommer endast en person sköta själva utsättningen ute hos kund, säger Emma Sjödin. Det innebär en betydligt bättre och effektivare service vilket vi så klart är mycket glada över att kunna ge. Poängteras kan också att det fortfarande är kostnadsfritt att få HEMABs ledningar utsatta efter tre arbetsdagar.


Så fungerar Ledningskollen

Om man planerar ett grävarbete är det nödvändigt att känna till var i backen de olika ledningarna ligger. Att gräva av en ledning kan nämligen bli mycket kostsamt eftersom man personligen är skadeståndsskyldig.

Post- och telestyrelsen (PTS) driver den kostnadsfria webbtjänsten Ledningskollen.se och det är här man gör sin förfrågan innan man påbörjar sitt markarbete.

HEMAB är en av 791 anmälda ledningsägare på Ledningskollen.se och genom att göra ett ärende där kan du få svar på var följande HEMAB-ledningar finns på just din tomt:

  • El
  • Vatten och avlopp
  • Fjärrvärme
  • Fiber (ServaNet)
  • samt kommunens gatubelysning