Nya priser samt tips för dig med slambrunn

Inför slamsäsongen kommer det i dagarna landa ett utskick hos berörda privatkunder, med tips om hur en kan jobba med sin slambrunn för att förhindra onödiga fördyringar. Information om ny, mer kostnadsriktig, prissättning för akut budning är en annan del av utskicket.

Har du ägnat din slambrunn en tanke och lite extra omsorg senaste tiden? För brunnar är prisintervallet för en tömning nu 1 333 – 4 640 kronor per tömningstillfälle, beroende på om den sker utifrån den planerade turlistan eller till exempel är en akut helgtömning. För att undvika dyra akuttömningar vill vi nu tipsa om saker att kolla innan du ringer till oss.

- Vi vill dela med oss av tips som gör att kunderna sparar pengar, säger Anders Svanholm Arbetsledare affärsområde Återvinning. Ibland blir vi kontaktade av kunder som vill att vi kommer med detsamma. Vi behöver då avbryta och planera om pågående arbete eller rycka ut på jourtid. Detta medför längre resor och extra arbetstid ofta helt i onödan för kunden, konstaterar Anders.

Bra att kolla innan du ringer

Förbered dig genom att ha svar på dessa frågor innan du ringer och beställer en akut tömning av din brunn. Kanske är läget inte lika akut som du först tror. Ibland kan det vara ett papper som fastnat som enkelt går att peta bort eller något annat som du enkelt kan åtgärda själv.

Checklista med frågor innan du beställer akut tömning:

  1. Rinner vattnet undan vid tappställena; handfat, dusch, golvbrunnar?
  2. Går det att spola i toaletten utan att det stiger vatten någonstans?
  3. Har du lyft på brunnslocket och tittat ner i brunnen?
  4. Är in- och utloppsrör synliga i brunnen?
  5. Ligger utloppsrören under eller över vattennivån i brunnen?
  6. Kommer det vatten genom utloppsröret ut i brunnen då du spolar inne i huset?

Skulle problemet kvarstå är du varmt välkommen att kontakta oss!

Här finner du frågor och svar samt komplett prislista för tjänster kopplat till slamtömning.

Digital beställning av slamtömning

Inom kort kommer vi introducera en ny funktion på Mina sidor, där det kommer bli möjligt att beställa slamtömning via webben. Håll utkik på vår webbsida för mer information om detta!

Byt till ett lättare lock istället för betong - billigare för dig och bättre arbetsmiljö för våra chaufförer!