Nu tändas åter ljusen i vår lilla stad

Ikväll är det dags för ljusfest på Stora torget i Härnösand, med eldshow och dans, ljusspel och kvällsöppen konsthall. HEMAB tänder upp bro- och trädbelysningen, som en start på kommande julbeslysning.

För tredje året i rad bjuds härnösandsborna in till ljusfest på torget. Även i år inleds kvällen med fackeltåg och marschaller, varpå det bjuds på underhållning på torget.

 

HEMABs roll i ljusfesten är att tända upp den populära belysningen på broarna och i träden. Startskottet inför adventshelger, lucia och mörkermys skulle man kunna säga.

 

Julbelysningen tänds

På uppdrag av kommunen tänder vi även upp julbelysningen i centrala Härnösand från och med lördag, 19 november klockan 12.00. Beslysningen kommer att tändas denna tid varje dag fram till sista februari, då belysningen återgår till de vanliga tiderna igen.

 

Eftersom julbelysningen är kopplad till gatubelysningen så kommer även denna tändas och släckas samtidigt som julbelysningen. Platserna som berörs av detta är Stora torget och Nybrogatan. Övriga områden tänds upp vid skymning som vanligt.

 

Vi hoppas att många söker sig till torget ikväll och önskar alla en trevlig helg.