Nu renoverar vi vattentornet invändigt

Under förra året genomfördes en yttre renovering av vattentornet på Bondsjöhöjden. Nu har turen kommit till insidan.

Det var under en översyn av vattentornet i januari 2015 som renoveringsbehoven upptäcktes. Under fjolåret reparerades de yttre skadorna av tätskiktet men nu har det alltså blivit dags för insidan av tornet att restaureras.

Det är ett underhållsarbete som kommer pågå under cirka två månader, säger Tobias Sjöstrand, affärsområdeschef Vatten. Vår totalentreprenör BEKAB kommer resa en byggställning på utsidan med en arbetsplattform för att möjliggöra jobbet och det sätter vi igång med nu under vecka 32.

 

Ingen kundpåverkan

Under arbetet kommer vattentornet att stängas av och därmed försvinner den buffert av dricksvatten som normalt finns. Tobias Sjöstrand försäkrar dock att beredskapen är god.

Istället för reserven i vattentornet kommer vi möta behovet med frekvensstyrda pumpar så att arbetet inte blir kundstörande, säger Sjöstrand. Det gör oss mer sårbara för oplanerade elavbrott men jag känner mig trygg med den reservkraftlösning vi har.

 

När det invändiga arbetet är färdigställt har vattentornet, som är över femtio år gammalt, genomgått en ordentlig restaurering och kommer därefter, även fortsättningsvis, vara en viktig länk i kedjan med att förse Härnösandsborna med vatten under många år framöver.

 

Tidigare publicerad information

Översyn av Härnösands vattentorn Länk till annan webbplats.
Arbete med förstärkning av vattentornet Länk till annan webbplats.