Mountainbiketävling med OS-kvalstatus i Härnösand

Den 9-10 juli går startskottet för årets stora cykelevenemang i Härnösand med mountainbikelopp både lördagen och söndagen. Förutom några av Sveriges bästa mountainbikecyklister väntas även internationellt deltagande och totalt ställer närmare 100 aktiva upp i tävlingarna.

Det kommer bli en riktig cykelfest i dagarna två, säger Anders Nyström, Härnösands Cykelklubb.

Under lördagen den 9 juli genomförs ett 850 meter långt citysprintlopp i stadsparken med hopp, broar, stockar och andra hinder. Det kommer med andra ord bli ett spektakulärt och fartfyllt event som är väl värt ett besök. Kvalet inleds klockan 10 och finalerna beräknas börja klockan 13.

På söndagen anordnas ett lopp på Vårdkasen där cyklisterna tävlar om viktiga poäng som ligger till grund för deltagande i OS, VM och världscup. Loppet startas med en ungdomsklass klockan 10 och eliten ger sig iväg klockan 13. På tävlingsbanan på Vårdkasberget har det tidigare arrangerats två SM och banan betecknas som en av landets tuffaste och mest krävande.

Det känns väldigt roligt att medverka som sponsor till det här arrangemanget, säger Andreas Einarsson, chef kommunikation och externa relationer på HEMAB. Det är en minst sagt häftig upplevelse att se de aktiva ge sig utför berget och jag hoppas så många som möjligt tar chansen att avnjuta riktig toppidrott i helgen.