Möt Elin Vestman – vår nya företagssäljare

Nu förstärker vi vår marknadsavdelning med en relationsskapande säljare med fokus på Härnösandsföretagen.

Elin Vestman är 29 år gammal och kommer närmast från ett jobb som fibersäljare på Övik Energi där hon både vände sig till privatkonsumenter och företag. Dessförinnan arbetade hon som fältsäljare på Coca-Cola med Västerbotten och Örnsköldsvik som säljområde. Nu stundar nya utmaningar på HEMAB där uppdraget främst går ut på att erbjuda produkter och tjänster till företagen i stan.

– Det känns jättebra att komma till HEMAB och Härnösand, säger Elin som numera är bosatt i Ytterfälle. Det är ett utmanande arbete som väntar men som ska bli jätteroligt att sätta tänderna i.

En glädjefull säljstrategi

Inledningsvis har arbetet handlat om att förstå och sätta sig in i HEMABs olika verksamheter. Efter semestrarna sätter det praktiska igång.

Jag kommer börja med att skicka ett brev till företagarna och sedan följa upp det med så många fysiska möten som möjligt, säger Elin. Min filosofi vad gäller försäljning är att komma in med mycket glädje och energi i kombination med att lyssna och identifiera kundens behov. Då uppnår vi bäst resultat tillsammans!

Nytt fokus och nya perspektiv

HEMABs produktportfölj består av alltifrån elförsäljning, återvinningstjänster och fjärrvärme, bland mycket annat.

En utmaning vad gäller elmarknaden är att där finns ett stort antal aktörer med betydligt större muskler än vi så det gäller att berätta om de mervärden HEMAB har ett erbjuda. Vi är lokala, gröna och nära vilket jag tycker är starka konkurrensfördelar.

– Sen gäller det att väcka miljöintresset till liv och verkligen förklara vilka viktiga aktörer våra företag är i frågan om långsiktig ekologisk hållbarhet. Jag vill vända på perspektivet att det kostar pengar att göra det bästa för miljön till att man faktiskt vill bidra till miljönyttan i samhället, säger Elin.

HEMAB har fram till nu inte haft någon företagssäljare så det är en helt ny roll som skapats för att täcka det behovet.

Med Elin på plats kan vi arbeta mer fördjupat med ett proaktivt säljarbete riktat mot våra företag och skapa långsiktiga och goda relationer, säger Andreas Einarsson, chef kommunikation och marknad. Den här rollen kommer också omfatta en del processarbete med målet att underlätta försäljningsarbetet för kollegor som redan arbetar med försäljning. Elin blir en viktig kugge för oss och det känns jätteroligt att ha henne på plats.

Få 300 kronor i presentkort - teckna ett lokalt och grönt elavtal redan idag! Länk till annan webbplats.


Elin Vestman hoppar rakt in i sin nya roll hos oss på HEMAB.