Minister imponerad av satsningar på social hållbarhet

Jämställdhetsminister Åsa Lindhagen gästade under tisdagen HEMAB vid sitt besök i Västernorrland.

När ett statsråd eller minister gör besök av det här slaget är programmet av naturliga skäl väldigt pressat med många företag och aktörer att besöka. Den här gången valde ministern att prioritera ett besök hos HEMAB vilket gav oss en möjlighet att bland annat berätta om det ambitiösa mångfaldsarbete vi bedriver.

Ett ägardirektiv i tiden

Irene Hedlund, affärsområdeschef Återvinningen, var den som tog emot besöket och informerade om HEMAB som bolag och vilka aktiviteter vi gör för att minska segregation och bidra till en ökad jämlikhet. Åsa Lindhagen tycker att det ägardirektiv kommunen satt upp och ger möjlighet för där formuleringar om att HEMAB ska bidra med insatser för utmaningar i vår tid, till exempel integration och ungdomsarbetslöshet, är helt rätt sätt att tackla detta.

Alla krafter i samhället måste vara med i omställningsarbetet så det tycker jag är ett bra direktiv för HEMAB att arbeta utifrån, säger Åsa Lindhagen.

Innan det var dags att hasta vidare till nästa besök tackade Åsa för besöket och önskade lycka till i framtiden.

– Det var jätteintressant och roligt att träffa HEMAB, säger Åsa Lindhagen. Jag märker att det är ett stort engagemang i företaget för de här frågorna vilket är en tydlig framgångsfaktor fortsättningsvis.

 

Jämställdhetsminister Åsa Lindhagen, affärsområdeschef Irene Hedlund och ordförande i Samhällsnämnden Knapp Britta Thyr.