Kvinnojouren får HEMABs julgåva

HEMABs julgåva går varje år till ett projekt eller organisation som delar våra grundvärderingar om social hållbarhet. 2018 tilldelas Kvinnojouren gåvan.

Kvinnojouren i Härnösand hjälper varje år över 100 kvinnor i behov av stöd. Det kan vara med allt från samtal till akutboende. Förutom 2 anställda arbetar ett 10-tal kvinnor ideellt i föreningen.

- Kvinnojouren i Härnösand är en självklar del av Härnösand och vi vill med julgåvan stötta den verksamhet. Tyvärr är Kvinnojouren något som behövs och är en stor trygghet för utsatta kvinnor säger Andreas Einarsson, chef kommunikation och externa relationer på HEMAB.

Förutom julgåvan på 10 000 kr har Hemabs personal även bidragit med och samlat in ett betydande antal mobilladdare och telefoner.

- Den här gåvan betyder mycket för de kvinnor vi möter. Med hjälp av de pengarna kan vi ge dem de där lilla extra. Exempelvis köpa sig skor eller gå till frisören, säger Frida Persbo Kvinnojouren Härnösand

Överlämnande av årets julgåva på 10 000 kr från HEMABs Andreas Einarsson till Kvinnojourens Eva Boström och Frida Persbo. Totalt 11 mobiltelefoner och 20 laddare har även samlats in av HEMABs personal. Foto: Mikael Englund.