Ingemar Forzelius slutar som VD för HEMAB

Efter drygt 11 år som VD för HEMAB väljer nu Ingemar Forzelius att göra en tempoväxling i livet och lämna över rodret till någon annan att styra skutan mot framtiden.

- Det finns ingen helt idealisk tidpunkt att ta ett sådant här beslut, men vi står nu inför en ny fas i bolagets utveckling där vi i affärsplanen lagt fast ett nytt och delvis breddat uppdrag för bolaget. Då känns det ändå rätt att få lämna över rodret till en ny och yngre VD som med energi och entusiasm kan leda det arbetet, säger Ingemar Forzelius.

 

Rekryteringen startar inom kort

Rekryteringen till VD-posten kommer att påbörjas inom kort, men Ingemar är mån om att bolaget ska påverkas så lite som möjligt av hans avgång.

 

- Jag är stolt över mina år i HEMAB och det jag och mina medarbetare tillsammans har åstadkommit. Det finns många drivande personer med vilja att åstadkomma förändringar och se till att företaget hela tiden utvecklas. Att vara VD för HEMAB är oerhört stimulerande men jag har nyligen fyllt 60 år och nu vill jag få utrymme att göra andra saker i livet, säger Forzelius. Jag har ingen särskild uppgörelse med bolaget om att gå i tidig pension så jag hoppas hitta försörjning på annat sätt ytterligare några år. Kanske konsultuppdrag för HEMAB eller andra uppdragsgivare kan bli aktuellt men det är ännu så länge ett oskrivet blad.

 

Lång överlämningsperiod ger trygg övergång

Rekryteringsprocessen inför byte av VD kommer inte att påverka HEMABs arbete mot kund.

 

- Den interna organisationen kommer naturligtvis att märka av att vi byter VD, men mot kund kommer vi ha en fortsatt hög leveranssäkerhet med närhet och trygga leveranser. Eftersom Ingemar har meddelat att han står till bolagets förfogande under en längre överlämningsperiod så kommer det bli en trygg övergång, säger Lotta Visén, ordförande i HEMABs styrelse.

 

Lotta Visén är den som nu leder arbetet med att hitta en lämplig efterträdare.

 

- Jag trodde inte att jag så snart efter att jag tillträtt som ordförande skulle uppleva att behöva rekrytera en VD. Ingemar har gjort och gör fortfarande ett gott arbete, men nu då han uttryckt sin önskan att sluta så är det min uppgift att tillsammans med presidiet och övriga styrelsen finna hans efterträdare, konstaterar Visén.

 

Under första kvartalet 2017 är planen att en ny VD ska vara på plats. Planen är att Ingemar Forzelius kommer finnas kvar i företaget under första halvan av 2017 för att trygga en stabil övergång.


Ytterligare information lämnas gärna av:

Härnösand Energi & Miljö AB

Lotta Visén – Ordförande

Mobil: 072-216 10 86


Härnösand Energi & Miljö AB

Ingemar Forzelius – VD

Mobil: 070-606 88 16

- Jag är stolt över mina år i HEMAB och det jag och mina medarbetare tillsammans har åstadkommit, säger Ingemar Forzelius