HEMAB tilldelas utmärkelse för högsta kreditvärdighet

HEMAB har tilldelats Bisnodes trippel-a betyg för femtonde året i rad – en bedrift som endast drygt 500 svenska företag lyckats prestera.

Kreditvärderingsföretaget Bisnode (tidigare Soliditet) genomför kontinuerligt en värdering av svenska företags betalningsförmåga och ekonomiska stabilitet i ett graderingssystem. Systemet, som är världens äldsta och mest ansedda, innehåller över 2000 parametrar och det högsta betyg ett företag kan få är trippel-a (AAA).

Det finns drygt 475 000 aktiebolag i Sverige och endast 562 av dessa har lyckats med bedriften att i 15 år i följd inneha AAA-status – HEMAB är ett av dem. Bisnode har därför diplomerat HEMAB med ett gyllene diplom.

HEMAB är ett av få företag i Sverige som kan visa upp detta, säger Ingemar Forzelius, VD på HEMAB. Det gör mig oerhört stolt och nöjd att vi under så många år kunnat kombinera en verksamhet med hög innovationstakt, tuffa miljömål och stora investeringar tillsammans med en sund ekonomisk hushållning och kontinuitet. 

Vårt guldkantade trippel-a betyg signalerar till leverantörspartners och Härnösands näringsliv i stort att HEMAB är en stabil och långsiktig aktör som står för goda ekonomiska relationer, säger Mikael Sörlander, ekonomichef på HEMAB. Det ska vara tryggt att göra affärer med oss och det här betyget kan man se som en garant för det.


Med sikte mot diamant

Nästa steg i Bisnodes gradering är diamantstatus vilket företag som haft AAA-status i 20 år blir tilldelade. Självklart siktar HEMAB mot att kunna kvittera ut även ett diamant-diplom.
Det är absolut något vi kommer sträva mot, säger Ingemar Forzelius. Om vi fortsätter på samma sätt som vi gjort hittills så kommer vi fixa det men det ställer höga krav på ordning och reda och goda interna rutiner, även fortsättningsvis.

 

Mikael Sörlander visar diplom.

Ekonomichef Mikael Sörlander visar upp diplomet.