HEMAB ombord på Briggen Tre Kronor

Just nu gästas Härnösand av fartyget Tre Kronor Af Stockholm och initiativet Hållbara Hav. Fartyget ligger ankrat vid Skeppsbron i tre dagar, med möjlighet att gå ombord och chansen att segla en tur.

Måndag 14 september anordnar kommunen ett miljöseminarium ombord på Briggen. Seminariet vänder sig till särskilt inbjudna personer från politik, förvaltning, företag och samhälle. Syftet med seminariet är att engagera samhällsaktörer att ta nya steg i sitt hållbarhetsarbete, och samtidigt få förståelse för hur kommunen kan bistå i utvecklingsarbetet.


På seminariet ska bland annat HEMABs Marknads- och kommunikationschef, Andreas Einarsson, prata. 

– Det ska bli jätteroligt att berätta om vårt arbete för ett hållbarare Härnösand. Jag tror och hoppas att vi kan inspirera och uppmuntra fler att ta ytterligare steg i en hållbar inriktning, säger Andreas Einarsson.


Tre Kronor och initiativet Hållbara Hav arbetar för att sprida kunskap om Östersjöns situation. Tillsammans med forskare, företag, myndigheter och organisationer arbetar de för att uppmuntra initiativ som kan hjälpa Östersjön att överleva. Ombord finns även miljöutställningen ”Etta med kök”.


Vid besöket i Härnösand visar kommunen upp arbetet med ”7 steg för ett hållbart Härnösand” som handlar om att Härnösand vill vara en ledande miljökommun. Det var två år sedan Briggen besökte Härnösand senast, och då presenterades idén med ”7 steg för ett hållbart Härnösand”. Efter det har det hänt en hel del. Bland annat har kommunen tillsammans med bussbolaget Byberg & Nordin infört en helt fossilfri kollektivtrafik. Matavfallsinsamlingen och det nya systemet för lokal biogasproduktion är ytterligare en satsning som tagit fart.  


Måndag 14 september är skeppet öppet för allmänheten att besöka, och tisdag, onsdag är det möjligt att åka på en kryssningstur till Sundsvall.


Ta chansen att besöka Tre Kronor och bli en del av ett spännande och unikt projekt. Läs mer om programmet och öppettider här: http://www.briggentrekronor.se/content/view/690/1 Länk till annan webbplats.

Foto: Anton Stenros