HEMAB nominerad till jämlikhetspris

Ett långsiktigt, målmedvetet och strategiskt arbete kan ge frukt vid Företagsgalan i oktober.

Det är Härnösands företagarföreningar och kommunen som delar ut priset som går till den "Organisation eller företag som jobbat bäst med jämställdhet, mångfald eller annat arbete för jämlikhet".

Vi är stolta över att ha blivit nominerade, säger vd Lena af Geijerstam Unger. Vi har arbetat strategiskt och långsiktigt med dessa frågor och nomineringen är ett kvitto på att vi sätter avtryck, även utanför våra egna väggar.

Medvetna satsningar bakom framgången

Konkret har HEMAB bland annat deltagit och varit värd för Qraftsamling som är ett program instiftat av Energiföretagen Sverige som ska leda till att öka andelen kvinnliga chefer, kvinnor under 30 år samt medarbetare med utländsk bakgrund i energibranschen. Utöver detta finns nätverk inom HEMAB för kvinnliga medarbetare och jämställdhetsfrågorna finns högt på agendan.

Vårt samarbete med Arbetslivsnämnden beträffande Kretsloppsparken ser jag också som ett jämlikhetsarbete, säger Lena af Geijerstam Unger. Där har vi skapat en arena för människor med olika ursprung och förutsättningar att både arbetsträna och mötas. Jämlikhet handlar inte bara om kön utan snarare om människor och att ta tillvara på människors kompetens.

I linje med detta har HEMAB erbjudit bland annat språkpraktikplatser och deltar i olika initiativ som de kommunala företagens arbetsgivarorganisation Sobona tagit vad gäller att trygga den kommande kompetensförsörjningen.

Utöver HEMAB är Tele2/Com Hem och McDonalds nominerade till priset som kommer delas ut på Härnösands Företagsgala den 4 oktober.

De nominerade i samtliga kategorier träffades under fredag för att motta diplom och blommor.