HEMAB-hjältar fixar elen för stormdrabbade Åland

Stormen Alfrida har lamslagit Åland och 93% av alla hushåll blev utan ström. Ett team från HEMAB är på plats för att hjälpa till.

När det stod klart vilka enorma skador som skett på elnätet och att hela 93% av alla hushåll saknade ström kallade Ålands Elandelsbolag efter hjälp från både Sverige och Finland.

Från HEMAB finns 4 stycken på plats.

- Det är enorma skador på elnätet och vi sliter från sju på morgonen till sen natt, säger elmontör Mikael Alenius.

Förutom all tillrest hjälp är det många ideella krafter som hjälper till. Linda Ekström är en av dem. Hon har fyllt sin bil med korv och ser till att våra HEMAB-hjältar orkar lite till.

- Tusen tack för att ni lånar ut ert folk till oss på Åland! Vi är så innerligt tacksamma! Jag träffade ett gäng från Härnösand som fick lite korv och kaffe från min ambulerande korvmoj, säger Linda Ekström, boende på Åland.

Än återstår mycket jobb innan alla hushåll har el.

- Vi började att fixa alla högspänningsledningar och då blir det många på en gång som får tillbaka strömmen. Men, nu lagar vi ledningarna till enskilda hushåll. Vilket är ett mödosamt jobb och det tar lång tid innan alla har fått strömmen tillbaka, säger Mikael Alenius elmontör HEMAB