HEMAB deltar i Earth Hour

Lördag 28 mars klockan 20:30-21.30 är det dags för årets miljömanifestation Earth Hour. Du är väl med och släcker för en ljusare framtid?

Människor över hela världen släcker ljuset under en timme på lördag kväll, för att visa sitt engagemang och skicka en signal om att klimatfrågorna ska tas på allvar.

På HEMAB kommer vi att släcka i våra byggnader och kontor, delar av belysningen vid Kraftvärmeverket och vissa andra anläggningar. Belysningen vid det lilla vindkraftverket på Vårdkasen släcks likaså under denna timme.

- Earth Hour är en manifestation, säger Andreas Einarsson, Marknads- och kommunikationschef på HEMAB. Vi spar inte nämnvärt med energi denna timme. Inte så det har någon stor betydelse i vart fall. Men vi visar att vi bryr oss. Att vi förstår och tar ställning. Det är minst lika viktigt, säger Einarsson. Tack för att du är med och bidrar i denna manifestation och ägnar miljö, klimat och vår gemensamma värld en tanke.

Bakgrund

Earth hour startade i Sydney för fyra år sedan på initiativ av Världsnaturfonden i Australien. Syftet med kampanjen var att uppmärksamma landets beslutsfattare på klimatfrågan.

Läs mer

www.wwf.selänk till annan webbplats kan du läsa mer om Earth Hour och se bilder från tidigare år.