HEMAB delade ut julgåva

HEMABs julgåva går varje år till ett projekt eller organisation som delar våra grundvärderingar om social hållbarhet. 2017 blev det projektet Vuxna på stan som tilldelades gåvan.

Vuxna på stan är en aktivitet som genomförs i samverkan mellan Rådet för trygghet och hälsa, närpolisen, resursenheten inom socialförvaltningen och Domkyrkoförsamlingen. Det är en trygghetsskapande aktivitet där föreningar och organisationer bidrar med vuxennärvaro där ungdomar är i rörelse, främst fredagkvällar i centrum.

Det känns bra att vi kan vara med och stötta den här viktiga aktiviteten ekonomiskt, säger Andreas Einarsson, chef Kommunikation och Externa relationer på HEMAB. Vuxna på stan gör ett kanonjobb i att skapa en ökad trygghet för våra ungdomar och det bidrar vi mer än gärna till.

Förutom gåvan på 10 000 kronor har medarbetare på HEMAB också deltagit i den nattvandring som skedde under lucia.

Det var en glad Karin Erlander, folkhälsosamordnare vid Härnösands kommun som tog emot gåvan och hon uppmanar fler föreningar att delta i aktiviteten.

Vi efterlyser fler som kan tänka sig nattvandra under de tillfällen när det är extra mycket ungdomar ute, exempelvis vid Härnösands stadsfest eller när det är tivoli i stan, säger Karin. Surfa gärna in på vår webbsidalänk till annan webbplats för att läsa mer om hur du anmäler din förening.

HEMAB önskar med detta god jul och gott nytt år!

Folkhälsosamordnare Karin Erlander tackar för gåvan som HEMAB, här representerade av Andreas Einarsson, skänkt till aktiviteten.