Hållbart julklappstips

Vi vill puffa för årets julklapp - Det återvunna plagget. Ett plagg helt eller delvis tillverkade av återvunna material eller second hand

Vi på Hemab har en vision om ett attraktivt och hållbart Härnösand. För oss är därför årets julklapp*, Det återvunna plagget, nått vi vill puffa lite extra för.

- Håll koll i butiken efter kläder som är tillverkade av återvunna plagg eller köp dina julklappar på second hand. Bäst av allt för både plånboken och miljön är att ge bort något från din egen garderob, säger Cathrine Edholm Återvinningsingenjör Hemab

Så hem och kolla igenom garderoben efter de där plaggen som du aldrig använder och som du tror att dina nära och kära skulle ha bättre nytta av.

Motivering till Årets julklapp 2018

Årets julklapp 2018 – det återvunna plagget – speglar de svenska konsumenternas intresse för nya hållbara alternativ och ökande oro för klimat och miljö. Med det återvunna plagget fångas en tidsanda där nya affärsmodeller och tekniska innovationer föds och tillsammans skapar en mer hållbar konsumtion.

Konsumentmakt, råvarubrist och klimatförändringar har fått en hel bransch att börja tänka på hur de ska kunna jobba i ett mer cirkulärt system, där materialen i våra kläder ska gå att använda gång på gång. Konsumenternas efterfrågan och tekniska innovationer har gjort etik och miljö till ett konkurrensmedel där den långsiktiga överlevnaden i modehandeln kräver en hållbar kollektion.

*Årets julklapp utses av Hui Research