Glad midsommar!

Nu är den härliga midsommaren här igen. Vi har samlat några tips från våra olika affärsområden, för en ännu trivsammare helg!

Midsommar. Det magiska ljuset som aldrig verkar försvinna och en sol som knappt går ner innan den ska upp igen.

Elnäts tips

Inte behöver du ha några lampor tända nu? Passa på att mysa med tända ljus när det börjar skymma frampå småtimmarna. Stäng av TVn och umgås med släkt och vänner. Kanske föredrar du att läsa en bok i lugn och ro? Eller vill du ut och leta efter sju sorters blommor att lägga under kudden? Vilket du än väljer är det energibesparande och energigivande på samma gång!

Vattens tips

Njut av den goda maten på midsommaraftons middagsbord! Men kom ihåg att inte spola ner resterna från vispgräddsförpackningen i vasken. Skölj ur och häll i en miljötratt istället, så spar du både på dina egna och våra gemensamma ledningar. Och fettet blir istället biogas om du lämnar det på någon av våra återvinningscentraler!

Fjärrvärmes tips

Härligt med midsommar! Men när du känner dig mätt på maten och har dansat färdigt små grodorna kanske det är dags att röja lite i trädgården? Om du har kvistar och grenar så lämna dem på kraftvärmeverkets risplan så gör vi skön fjärrvärme av det! Eller boka in hämtning så kommer vi och hämtar det hos dig. Just nu helt kostnadsfritt! Läs mer här.

Återvinningens tips

Försök att minimera matavfallet i midsommar. Ta fram lagom mycket i värmen och använd rester dagen efter. Bra för plånbok och miljö! Och självklart sorterar du avfallet från midsommarfesten.

Tillsammans önskar alla vi på HEMAB dig en riktigt skön och trivsam midsommar, hur du än har tänkt att spendera den. Vi har stängt imorgon, midsommarafton, men är tillbaka på måndag om du vill nå oss.