Givande samarbete med teknikstudenter

HEMAB har nyligen genomfört ett samarbete med teknikstudenter från Härnösands gymnasium, Teknikcollege och de genomförde sitt gymnasiearbete om biogasproduktion.

Hipp hurra! Vi vill gratulera de fyra studenterna Vendela, Alva, Ida och Omar som genomfört sitt examensarbete hos oss och som tagit precis tagit sin gymnasieexamen. Under gymnasiearbetet satte de bland annat ihop en informationsfilm för att barn på grundskolan och eleverna åk. 7-9 ska få lära sig hur biogasanläggningen fungerar.

Examensarbete HEMAB Biogas, Teknikcollege Härnösands gymnasium


– Vi är väldigt tacksamma för att studenter vill göra sitt gymnasiearbete hos oss och vi är glad över att intresset för teknik och miljö ledde dem till oss säger Andreas Einarsson, chef Kommunikation och externa relationer på HEMAB. Nästa år ser vi fram mot att coacha nya elever igen.

Samarbete och samverkan

HEMAB arbetar löpande med att stödja ungdomar och universitetsstudenter, det är en del av vårt arbete inom samverkan med skola och samhälle men i vårt samarbete blir vi rikligt belönade. Varje gemensam insats som vi gör hjälper oss att bli bättre samtidigt som vi förhoppningsvis kan inspirera och intressera gymnasiestudenter för ett arbete inom teknik och miljö.

– Det är oerhört viktigt för oss att bidra till att det finns en ökad kunskap för miljöarbete, säger Einarsson. Vi har ett ansvar att driva ett socialt samhällsengagemang, när vi tillsammans jobbar mot samma mål så har vi möjlighet att skapa förändring.

Bild från studentfirande i Härnösand

Stort grattis till alla studenter!