Fotboll för alla - Vi är stolta sponsorer av Stigsjö fotbollsskola!

HEMAB sponsrar Stigsjö IF samverkan- och integrationssatsning med bland annat en fotbollsskola som ger nyanlända tjejer och killar möjligheten att prova fotboll.

En del av HEMABs sociala hållbarhetsprojekt innebär att vi sponsrar det lokala föreningslivet och särskilt med ett fokus på ungdomsidrott och integration. Vi bestämde oss nyligen för att sponsra Stigsjö IK:s sommarfotbollskola som i år pågår 18-21 juni. Det är första gången HEMAB genomför en sponsring av just den här typen.

HEMABs samverkanskoordinator Mohammed Gamal Badr sökte bland nyanlända tjejer 7-13år som var intresserade av att delta på fotbollslägret. Stort grattis till syskonen Rahel, Palestina och Lia som fick möjlighet att delta!

– Vi försöker ta tillvara på tillfällen där vi genom vår sponsring kan bidra till att skapa en bättre integration för nyanlända i det lokala föreningslivet säger Mohammed Gamal Badr, samverkanskoordinator på HEMAB. Att sponsra aktiviteter på sommarlovet kan vara ett bra sätt att låta de här tjejerna att vara delaktiga även när skolan är stängd.

Stigsjö IK anordnar varje sommar en fotbollsskola för ungdomar 6-13 år där det deltar ca 60 personer varje år. Lägret är för att ungdomar ska få upp ögonen för sporten och förhoppningsvis fortsätta spela till hösten. Tränaren Markus är med för andra året.

– Det är alltid kul att se att det är så många barn som är intresserade av att delta. säger tränaren Markus. Samarbetet har gått bra och klubben kommer fortsätta jobba med integrations även i framtiden.

Mohammed Gamal Badr, Samverkanskoordinator på HEMAB och Lia, 6 år

Mohammed Gamal Badr, Samverkanskoordinator på HEMAB och Lia, 6 år