Flerfackskärl på Häggdångers höstmarknad

Lördag 5 oktober klockan 12-15 anordnar Häggdångers bygdegårdsförening höstmarknad. HEMAB deltar och visar bland annat de flerfackskärl som blir aktuella då matavfallsinsamlingen startar våren 2014.

Informationskampanjen om projektet matavfallsinsamling startar under hösten och vintern, men redan nu tar vi chansen att visa upp insamlingssystemet vid mässor och sammankomster.


- Det känns väldigt roligt att vara ute och visa de nya flerfackskärlen för Härnösandsborna, säger Cathrine Edholm projektledare för matavfallsinsamlingen. De flesta vi möter är positiva och längtar efter att detta ska införas. Man ser stora fördelar med att även kunna lämna även förpackningar hemma vid husknuten i tunnan. Det är en positiv sidoeffekt av att den obligatoriska matavfallsinsamlingen strax ska starta.


HEMABs hemsida kommer att anpassas med info och kommunikationsmöjligheter knutet till projektet. Detta arbete ska vara klart under hösten. Villakunder kommer våren 2014 att bli de första att börja sortera ut matavfall.


- Vi har valt att satsa på filmer som beskriver hela insamlingssystemet med flerfackskärl och motsvarande flerfacksbilar, säger Edholm. Filmer och hemsida kommer att ha premiär senare i höst. Vi är ivriga att komma igång då det märks att Härnösandsborna verkligen vill detta. Tillsammans tar vi ett kliv för miljöns skull.


Annons i Tidningen Ångermanland Pdf, 3 MB.