Earth hour - släck ljuset och tänd ett hopp för framtiden

Imorgon släcker vi ner en timme igen under Earth hour. Syftet är att skicka en stark signal till framför allt makthavere om att ta klimatförändringarna på allvar och skapa ett engagemang i frågan.

Människor över hela världen släcker ljuset under en timme imorgon, för att visa sitt engagemang och skicka en signal om att vi måste ta klimatfrågorna på allvar. HEMAB är såklart med på tåget och kommer att släcka ner gatubelysning, vindkraftverket på Vårdkasen och våra byggnader i den utsträckning det är möjligt under manifestationen.

- Earth Hour är en viktig manifestation där vi har möjlighet att visa att vi bryr oss om klimtfrågan. Att vi förstår och tar ställning, säger Andreas Einarsson, Chef för Kommunikation och marknad på HEMAB. Mängden energi vi sparar den här timman har inte någon stor betydelse. Det är signalen om att vi behöver engagera oss som är viktig, konstaterar han.

Så kan du delta i Earth hour

På Världsnaturfondens webbsida får du en uppsjö av tips på vad du kan göra under Earth hour. Kanske bjuda goda vänner på en klimatsmart middag i stearinljusets sken eller varför inte avlägga ett klimatlöfte som konkret minskar din egen miljöpåverkan? Läs mer på www.wwf.se Länk till annan webbplats.

Fortsätt göra skillnad i vardagen

WWF har även tips på ett antal appar som kan hjälpa dig att bli mer klimatsmart i vardagen. Appar som hjälper dig att samåka mera, minska matsvinnet, låna saker du inte måste köpa och ändra dina vanor helt enkelt. Du hittar hela listan här: https://www.wwf.se/earth-hour/hallbara-appar/ Länk till annan webbplats.