Earth Hour med en hel veckas aktiviteter

En av världens största miljömanifestationer, Earth Hour, arrangeras igen lördag 30 mars kl 20.30. På uppdrag av Härnösands kommun släcker vi gatubelysningen under en timma, men hela veckan anordnar kommunen olika aktiviteter i miljöns och hållbarhetens tecken på Sambiblioteket.

Earth Hour är ett tillfälle att släcka ljuset under en timme, för att påminna sig själv och varandra om att vi drastiskt behöver minska vårt ekologiska fotavtryck. Men kanske behöver du lite mer konkreta tips på hur du kan leva mer energi- och klimatsmart?

I år anordnas ingen manifestation på torget som det gjorts tidigare, men däremot kan du under hela Earth Hour-veckan lyssna till föreläsningar på Sambiblioteket i Härnösand. Det kan handla om hur du kan jobba mer energismart, hur du kan leva mer hållbart, eller så kan du lära dig mer om solel, för att nämna några teman. Läs hela programmet på www.harnosand.se Länk till annan webbplats.

Var med i Earth Hour Challenge...

I år finns det även möjlighet att delta i Earth hour Challenge 16-30 mars, som är ett samarbete mellan WWF och appen Deedster. Här kan du räkna ut ditt klimatavtryck, quizza dig till ökad kunskap om hållbarhet och klimat samt sänka ditt eget klimatavtryck genom mikrouppdrag (deeds). Det finns många små, enkla saker du kan göra som gör stor skillnad om vi hjälps åt! Du hittar mer information om Earth Hour Challenge på www.wwf.se Länk till annan webbplats..

...eller Härnösands egen Challenge!

Härnösands kommun har skapat en egen challenge som du kan gå med i, i appen. Välj Härnösands kommun i kommunlistan så kan du vara med och tävla om presentkort (100 kronor) som fungerar i många butiker och caféer i Härnösand.

Earth Hour infaller i år den 30 mars klockan 20:30-21:30. Släck dina lampor och tänd ett hopp för framtiden!