Dags för Earth Hour! Men varför?

Earth Hour är inte en energisparkampanj. Syftet med Earth Hour är att skicka en stark signal till framför allt makthavere om att ta klimatförändringarna på allvar och skapa ett engagemang i frågan. Det har vi på HEMAB tagit fasta på och därför släcker vi ljuset även i år.

2007 startade Earth Hour i Sydney på initiativ av WWF. Tanken då var att uppmärksamma landets besluts­fattare kring klimat­frågan. 2 miljoner Sydneybor och 2000 företag släckte lyset då. Nyheten spreds och 2014 var det 162 länder som deltog i 7000 städer.

 

10-årsjubileum bäddar för rekord

I år firar Earth Hour 10 årsjubileum och det väntas bli rekordmånga som deltar - inte mindre än 178 länder. Först ut att släcka är Samoaöarna och Antarktis och när manifestationen når sitt avslut är det på Tahiti och Cooköarna.

 

I Sverige deltar 80 procent av Sveriges kommuner med klimataktiviteter och hundratals skolor och kända byggnader släcker ner. Vi på HEMAB tycker klimatfrågan är viktig och därför vill såklart även vi vara med även i år och släcka ljuset för en ljusare framtid. 

 

Gör mer för att visa ditt engagemang

Och du kan göra mer än att släcka ljuset för att visa ditt engagemang. Varför inte visa på Facebooksida att du stödjer Earth Hour? WWF ger dig möjlighet att "släcka" din profilbild med hjälp av tjänsten Twibbon Länk till annan webbplats.. Eller gå in på Härnösands kommuns webbsida Länk till annan webbplats. och avge ett klimatlöfte.

 

Men allra viktigast är såklart att vi alla tänker till i vardagen hur vi kan bidra till en ljusare framtid. Satsa på fossilfria bränslen, ät klimatsmart mat och köp färre prylar. Tillsammans kan vi göra skillnad.

 

Earth Hour 2016 infaller den 19 mars klockan 20:30-21:30 - häng med!

 

Läs gärna mer om manifestationen och klimatsmarta energilösningar på www.wwf.se Länk till annan webbplats..