Bor du i hyresrätt eller bostadsrätt?
Då ska du passa på att prata matavfall med oss i en butik nära dig!

Med start idag kommer vi under två veckor framöver ha informationsdagar i matvarubutiker i Härnösand med omnejd.

- Tanken med detta är att vi ska finnas tillgängliga för frågor kring matavfallsinsamlingen, nu när vi snart startar införandet i flerfamljshus, säger Susanne Salander Jansson som idag fanns på plats på Coop tillsammans med Cathrine Edholm. Båda jobbar på affärsområde Återvinning.

 

- Vi upplever att det är mycket positiva reaktioner på införandet av matavfallsinsamling, säger Cathrine Edholm. Vi har fått besök i montern av såväl fastighetsägare som boende i både lägenhet och villa, konstaterar hon.

Cathrine Edholm och Susanne Salander Jansson tycker det känns bra att prata direkt med kunderna.

Cathrine Edholm och Susanne Salander Jansson tycker det känns bra att prata direkt med kunderna.

Även företag och verksamheter ska involveras

Våren 2014 infördes matavfallsinsamling för boende i småhus och fritidshus med egna kärl. Nu är det alltså dags för flerfamiljshusen och under 2016 är tanken att även verksamheter, företag och fritidshus med gemensamma avfallslösningar ska involveras.

 

- Projektet går enligt tidsplanen så här långt, säger Anders Svanholm, projektledare på HEMAB. Vi har börjat köra ut startkit till flerfamiljshusen och i början av december ska vi börja köra ut bruna kärl för matavfall också.

 

Svanholm stod under tisdagen på Ica Maxi och informerade tillsammans med Joakim Nordkvist, affärsområdeschef på Återvinning.

 

- Vi hoppas att många tar tillfället i akt att ställa frågor kring införandet de här dagarna. Det är därför vi finns här, konstarerar Nordkvist.

Kom och prata matavfall med oss! Klicka på bilden för att få upp den som pdf.