Bokningsuccé för HEMABs återvinningslek

Nytt grepp lockar förskoleklasser till att lära sig mer om återvinning.

HEMAB tog förra året emot ca 1200 elever i klasserna 1-6. De fick genom studiebesök hos oss lära sig mer om energi, miljö och teknik.

Nyhet för 2019 är att även de i förskoleklass ska få lära sig mer om energi och miljö. Intresset är stort och redan nu har mer än hälften av alla förskoleklasser bokat in sig

– Fantastikt kul att gensvaret är så stort. Ju tidigare man lägger grunden till kunskap, desto bättre! Vi på HEMAB arbetar mycket med hållbarhetsfrågor och kan vi bidra till att i tidig ålder forma våra framtida vuxna så tror jag att både samhället och inte minst miljön långsiktigt tjänar på det, säger Mohammed Gamal Badr på HEMAB.

Ett av de första besöken skedde i en förskoleklass på Brunne skola. Genom lek får barnen lära sig mer om källsorstering. Vi har tagit fram en stor matta där barnen får leka sig fram till hur man källsorterar.

- Genom leken väcks barnens nyfikenhet och det är spännade att se hur de genom leken blir peppade på att källsortera, säger Mohammed Gamal Badr på HEMAB.