Bedrägeriförsök i HEMAB-kläder hemma hos kund

Det har kommit till vår kännedom att någon idag, fredag, går runt och försöker lura till sig pengar genom att utge sig för att vara från HEMAB. Vi vill därför vara tydliga med att vi aldrig går runt och begär in uteblivna betalningar genom att knacka dörr.

Mannen i fråga har knackat på hos ett par på Baldersgatan och utgett sig för att vara från HEMAB. Han har blå byxor med HEMAB-logga och vit tröja på sig och påstår att du har en obetald faktura som han vill ha betalt för i kontanter.

Vi vill förtydliga att HEMAB-personal aldrig går runt och begär in pengar på det här sättet. Vår personal och våra underentreprenörer ska även kunna legitimera sig att de kommer från eller på uppdrag av HEMAB.

- Vi har kontaktat Polisen för att upprätta en anmälan om försök till bedrägeri, säger Andreas Einarsson, chef för Kommunikation och externa relationer på HEMAB. Det är mycket beklagligt att någon utger sig för att komma från oss och på så sätt försöker lura våra kunder. Det är något vi ser mycket allvarligt på, konstaterar han.

Om du får besök från någon som utger sig för att vara utsänd av HEMAB – begär att få se legitimation. Om du fattar misstanke – stäng dörren och kontakta Polisen.