Äventyr i Höga Kusten - vad vi gör på semestern

På semestern är det vanligt att man väljer att ta det lugnt, kanske grilla eller läsa en bok i värmen men inte för Gustav Flodin som bestämde sig för att spendera en vecka längst norrlandskusten.

Det handlar om dryga 14 mil paddling under 5 etapper från Härnösand till Örnsköldsvik. Gustav som arbetar på avdelningen elnät på HEMAB ville göra något särskilt på sommaren och inte bara slappna av. Det stod mellan cykelsemester, fjällvandrande på Kebnekajse eller kajak. Och till slut föll valet på att paddla genom hela höga kusten.

Jag ville utmana mig själv och funderade på en massa olika resmål men sedan insåg jag att det finns ju fantastiska friluftsmöjligheter i Höga Kusten, säger Gustav. Att paddla från Härnösand till Örnsköldsvik är både en riktig utmaning men man får också möjlighet att paddla genom ett av Sveriges bästa kajakområden. Jag började paddla för cirka ett år sedan och det är definitivt ett annorlunda sätt att upptäcka höga kusten.

Vädret har enligt Gustav varit riktigt bra med sol och hög värme under stora delar av veckan, vissa dagar har det varit nästan kvavt av värmen men havsbrisen piggar upp. Med flera dagar av sol och minimal vind så har paddlingen gått bättre än förväntat.

– Det har varit helt fantastiskt väder, det är skönt för då kan man verkligen uppskatta landskapet.

Friluftsliv och friskvård

Gustav är en underentreprenör och arbetar för HEMABs elnätavdelningen där det blir en hel del tid ute i fält, perfekt för Gustav som gillar att vara ute och hans största intressen är friluftsliv och fiske.

– Jag spenderar det mesta av sommaren utomhus, tidigare somrar har det blivit en del friluftsresor eller fiskeresor, det är lätt att kunna andas ut när man är ute i naturen, säger Gustav. Till hösten tänkte jag plugga till Jägmästare i Umeå så det blir en hel del friluftsliv även i fortsättningen.

Som en del av HEMABs egna friskvårdssatsning så uppmuntras medarbetarna till friskvård i en intern tävling där de olika affärsområden tillsammans ska skrapa ihop aktiva timmar. Tack vare Gustavs paddlande så plockar nu elnät en rätt rejäl ledning, vi på övriga avdelningar får nog skärpa oss om vi ska komma ikapp.

För de som vill följa Gustavs äventyrande så finns han på instagram med fler bilder från paddlingen och från andra äventyr.

Kajak ute vid rotsidan

"Denna dag har gått oförskämt bra. Varit vindstilla och spegelblankt." - Gustav Flodin, Rotsidan @gustavflodin

Gustav Flodin

Utsikt från Ulvön @gustavflodin