Allt om matavfallsinsamlingen på ny webbsida

Under 2014 börjar vi samla in matavfall i Härnösand. Redan nu kan du gå in och läsa om det på en rykande färsk webbsida.

Under försommaren 2014 kommer vi börja byta ut kärl hos alla som bor i villa, kedjehus, radhus eller har fritidshus med eget avfallskärl. Även samfälligheter är med i den här första omgången nya kärl.


- Det är en spännande och intensiv period vi har framför oss, konstaterar Cathrine Edholm, proejktledare för matavfallsinsamlingen. Alla som berörs av den här första omgången kärlbyten kommer behöva göra ett val. Därför har vi valt att skapa en helt egen webbsida för matavfallsinsamlingen - www.hemab.se/matavfall. Där har vi samlat all information kunden behöver för att kunna göra sitt val.


På webbsidan finns bland annat tre filmer som är särskilt framtagna för projektet.


- Filmerna ger mycket matnyttig information om insamlingen och jag rekommenderar dem verkligen, säger Edholm. Hela webbsidan är utformad för att på ett pedagogiskt sätt förklara vad matavfallsinsamligen innebär och hur den kommer fungera.


Valblanketterna kommer landa i brevlådorna i januari, hos småhusägare och ägare av fritidshus med egna kärl. Valet kommer kunna göras både via blankett och via ett formulär på webbsidan.


- Alla måste välja, understryker Cathrine Edholm. Vi vill vara säkra på att kunderna får det system de vill ha, så det är jätteviktigt att alla väljer. Jag hoppas alla går in och tittar på den nya webbsidan och läser på om matavfallsinsamlingen. Den är verkligen jättebra, avslutar Edholm.