4 miljoner extra till fiber i Härnösand

Budgeten för bredband inom centrala Härnösand ökas med 4 miljoner, pengar HEMAB investerar och som ServaNet kan använda. Under 2015 kommer totalt 6 miljoner att satsas för att ge härnösandsborna snabbare uppkoppling. Bakom beslutet ligger en ökad efterfrågan, främst från familjer i villaområden.

– Det här signalerar framtidstro och en vilja att bo kvar och verka i Härnösand, säger Ingemar Forzelius, vd Härnösand  Energi & Miljö.


Fyra områden klara

Beslutet att öka årsbudgeten från två till sex miljoner har tagits i samråd med ServaNet som under en längre tid sett ett ökat intresse för att ansluta till fibernätet i Härnösand. För fyra områden finns det redan beslut, det gäller Geresta, Prästjorden, Eriksdal och Marinvägen. Kastellgatan är under bearbetning och ytterligare fem områden ska inom kort bearbetas med utskick av intresseanmälan.


Det gäller Frideborgsgatan med omnejd, Hovsjorden, Bryggeribacken, Gådeåstaden och Älandsbro. Vi vill rekommendera alla i Härnösand som är intresserade av att ansluta sig till fiber att ta kontakt med oss. Nu går tåget och vill man åka med så behöver man kontakta oss för mer information, säger Alexandra Bray, säljare på ServaNet.


Ett affärsmässigt beslut

För bredbandsutbyggnad på landsbygden finns det ett flertal stöd att söka, inom tätort finns det inte samma möjligheter. Här krävs ett underlag som kan motivera ett affärsmässigt beslut.


Det är glädjande att se hur det lossnat ordentligt i Härnösand. De som tidigare klarat sig på adsl behöver bättre kapacitet och uppkoppling med hög driftsäkerhet för att kunna ta del av utbudet. Idag finns det ju ofta flera enheter i varje familj med telefoner, plattor och datorer, säger Ingemar Forzelius.


Snabbt och stabilt

Utbyggnaden av fibernätet ger ökade möjligheter till studier och arbete på distans. Fiber är idag det snabbaste alternativet för internetuppkoppling och blir en plattform för att möta framtidens teknikutveckling och tjänster.


En annan positiv effekt för villaägaren är värdehöjning på huset. Fiber är på flera sätt en säker investering för framtiden och det känns positivt att vi kan satsa i Härnösand, säger Ingemar Forzelius.


Gör en intresseanmälan!

Är du intresserat av att ansluta till fibernätet? Läs mer och på ServaNets webbplats: www.servanet.se/connect Länk till annan webbplats.


Direktlänk till anmälan villa Länk till annan webbplats.


Direktlänk till anmälan flerfamiljshus och samfällighet Länk till annan webbplats.

Vill du ha fiberbredband. Gör en intresseanmälan på ServaNets hemsida nu direkt!