17/1 invigs Härnösands första laddstation

Nu laddar vi upp inför invigningen med varm saft, kaffe och kaka till alla besökare. Till de yngre erbjuder vi även hästkrafter i form av gratis ponnyridning. De vuxna får känna på andra hästkrafter, i form av provkörning av olika elbilar. Är du laddad? Det är vi!

Invigning Härnösand laddstation

När: Lördag 17 januari

Klockan: 11.00-13.00. Invigningsceremoni 12.00.

Var: Coop Forums bortre parkering

Välkommen på invigning!

Lokalt samarbete

På Härnösand laddstation finns en snabbladdare och två smartladdare. Satsningen har möjliggjorts tack vare ett samarbete mellan HEMAB, Härnösands kommun, Coop Forum, Berners och Bilbolaget.

Regional snabb utbyggnad

Totalt ska 11 snabbladdare och 82 smartladdningsstationer installeras i Västernorrland och Jämtlands län till maj 2015. Det genomförs inom projektet Laddinfrastruktur för elfordon längs Green Highway – en del av framtidens smarta elnät och hållbara transporter, där Jämtkraft, Sundsvall Elnät och Mittuniversitetet samarbetar, på uppdrag av Energimyndigheten.


Härnösand laddstation är en del i projektet. Nettoinvesteringen för den stationen landar på cirka 600 000 kronor. Härnösands kommun stöttar projektet med 100 000 kronor och även Bilbolaget och Berners stöttar projektet ekonomiskt.


Totalt satsas 24 miljoner kronor, varav 7,4 miljoner kronor medfinansieras av Energimyndigheten.


Välkommen på invigning

Härnösand laddstation smygöppnade redan i december och nu är det dags för officiell invigning. Vi hoppas att många tar chansen att titta närmare på stationen, ladda sin elbil, provköra andra modeller och passar på att ställa sina frågor till representanter från de samarbetspartners som är delaktiga.


Vi ses 17 januari!