Vi tävlar i Earth hour challenge. Häng på du också!

Den 28 mars är det dags för Earth hour igen. Men redan nu kan alla som vill ladda ner appen Deedster och göra enkla saker för klimatat och samtidigt lära sig mer om hållbarhet och miljö. HEMAB är med. Visst hänger du på!

I Earth Hour Challenge med WWF och Deedster utmanar du dig själv, kompisarna, kollegorna eller andra organisationer i att agera för att driva omställningen för en hållbar planet. När vi är många som agerar planetsmart ger det nämligen effekt på en större skala, både räknat i utsläpp, men också som bevis på att det faktiskt är både ganska enkelt och roligt att göra mer hållbara val!

Kommunkoncernen tävlar som ett lag

Härnösands kommun var med i Kommunkampen i Deedster förra året.

− Förra året kom Härnösands kommun på sjätte plats i den så kallade Kommunkapen. Nu hoppas jag att vi tillsammans med våra kommunala bolag kan göra ett ännu bättre resultat, säger hållbarhetsstrategen Daniel Johannsson på Härnösands kommun.

I år tävlar alltså hela kommunkoncernen, i form av Härnösands kommun, Härnösand Energi & MIljö, Technichus och Härnösandshus, som ett lag. Tillsammans kan vi göra ännu mer skillnad!

Tanka ner appen och börja tävla

Att vara med är enkelt, ladda ner appen Deedster och börja med att räkna ut ditt nuvarande klimatavtryck. Sedan är det bara att, välja en utmaning och börja göra deeds. Testa till exempel att cykla till jobbet, duscha rekordsnabbt eller äta en vegetarisk lunch. Enkelt, eller hur? Så tanka ner appen redan idag och samla så många deeds för klimatet som du kan fram till Earth hour den 28/3 klockan 20:30.