Vi stöttar lokala aktörer - nu byter vi ut våra lunchlådor

Coronakrisen gör att vikten av att hjälpas åt och stötta lokalt näringsliv blir tydlig. Nu byter vi våra fryslådor mot lokala alternativ.

Ingen kan göra allt men alla kan göra nåt. På HEMAB kan personalen vid huvudkontoret på Västra Ringvägen till självkostnadspris köpa frysta färdigrätter från de större producenterna. Nu blir det dock andra bullar i frysen.

Med start idag kommer vi byta ut de frysta färdigrätterna mot lokala alternativ, säger Susanne Salander Jansson som är Servicechef på HEMAB.

Växlar mellan olika leverantörer

Det nya upplägget innebär också att vi kommer växla mellan olika restauranger, så att fler får möjlighet att leverera.

- Inledningsvis har vi nu handlat av två lokala restauranger och till nästa omgång byter vi så två andra får chans att leverera. På det här sättet kan vi, i det lilla, bidra till att kanske något mildra de konsekvenser våra lokala näringsidkare upplever på grund av Coronaviruset. Och vem vet - det här är kanske något vi kommer fortsätta med även efter krisen, konstaterar Susanne.

Kontakt

Susanne Salander Jansson, Servicechef, susanne.salanderjansson@hemab.se, 0611-55 75 06

Susanne Salander Jansson i vit tröja och scarf runt halsen ler mot kameran. I bakgrunden syns delar av HEMAB-loggan i brons mot en vit vägg.

Susanne Salander Jansson tycker det är viktigt att vi hjälps åt, särskilt i kristider.

Tvådelad bild där vi ser frysrätter från de stora producenterna till vänster och matlådor från lokala aktörer till höger.

Ingen kan göra allt men alla kan göra nåt - färdiga frysrätter är nu utbytta mot lokala alternativ. Susanne Salander Jansson är inte främmande för att lokalproducerade matlådor kan bli ett fortsatt inslag på HEMAB även när Coronakrisen är över.