Vi söker en strukturerad och självständig Mätserviceadministratör

Nu förstärker vi vår avdelning för Mätservice och behöver dig som vill bidra i en viktig verksamhet som utvecklas i takt med våra kunders förväntningar.

Arbetsbeskrivning

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att samla in och hantera mätvärden, kvalitetssäkra dem, hantera avräkningsfrågor, rapportera mätvärden och elmarknadsmeddelanden.

Du kommer att tillhöra affärsområde Elnät, men i rollen ingår även ett nära samarbete med våra uppdragsgivare inom affärsområde Vatten och Fjärrvärme. Vid behov är du också behjälplig med andra förekommande arbetsuppgifter inom organisationen.

Vem är du?

Vi söker dig som har en eftergymnasial utbildning med teknisk inriktning, alternativt införskaffat motsvarande erfarenheter under yrkeslivet. Du har god vana av att arbeta i olika IT-system. Det ingår i tjänsten att hantera databaser och/eller lättare felsökning av hård- och mjukvara.

Som person är du strukturerad, engagerad och självgående och klarar av att hantera flera uppgifter samtidigt med bibehållen noggrannhet och stort kundfokus. Du ska vara fokuserad och hålla hög kvalitet i arbetet. Du ska även kunna se förbättringsmöjligheter, gällande så väl processeffektivisering som nya innovativa lösningar, och vara drivande i dessa effektiviseringar.

Då arbetet innebär många kontakter både internt och externt är god samarbetsförmåga och goda kommunikativa egenskaper nödvändiga.

Det är meriterande om du har erfarenhet av mätinsamling och mätvärdeshantering, eller har arbetat i liknande system i annan bransch, samt har erfarenhet från elkraftsbranschen.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Frågor och ansökan

Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Drogtest är obligatoriskt vid alla nyanställningar.
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta Erik Bylund, Driftchef Elnät, 0611-55 75 69.

Ansök via ansokan@hemab.se senast den 11/4 2021

Facklig representant

Krzysztof Lukaszewicz, Vision, Krzysztof.Lukaszewicz@hemab.se eller 0611-55 75 89

Om Härnösand Energi & Miljö AB

Härnösand Energi & Miljö AB (HEMAB) är en koncern i Höga Kusten med 140 anställda och en omsättning på 400 Mkr. Koncernens verksamheter elnät, fjärrvärme, återvinning, vatten, elförsäljning, vindkraft, biogas och infrastruktur för laddning av elbilar är viktiga för Härnösands fortsatt positiva utveckling. Vi tar en aktiv roll i lokalsamhället och arbetar bredare än bara våra verksamheter, exempelvis inom skola och integration. Hållbarhet är viktigt för oss och vi ser mångfald som en styrka för att skapa en pigg, attraktiv och välkomnande arbetsplats.

Härnösand är fantastiskt! Från bostaden och jobbet har du alla kommunikationer i din närhet och havsbad, segling, vandring och skidåkning finns bara några minuter bort. Din nya arbetsplats har moderna och ljusa lokaler med tillgång till gym, bastu och gruppträning på arbetstid.

Kontakt

Erik Bylund, Driftchef Elnät, 0611-55 75 69, erik.bylund@hemab.se