Vi söker en senior projektledare som brinner för energi och miljö

Vi står inför spännande utmaningar och behöver förstärka med en driven projektledare som vill vara med i utvecklingen av ett innovativt Härnösand.

Härnösand är fantastiskt! Vi på HEMAB står inför spännande utmaningar och behöver förstärka med en driven projektledare som vill vara delaktig i utvecklingen av ett innovativt Härnösand. Från bostaden och jobbet har du alla kommunikationer i din närhet och havsbad, segling, vandring och skidåkning finns bara några minuter bort. Din nya arbetsplats har moderna och ljusa lokaler med tillgång till gym, bastu och gruppträning på arbetstid.

Om jobbet

Du erbjuds ett varierande och utvecklande jobb som projektledare vid Teknisk utveckling. Projektuppdragen, vilka kan variera i storlek och teknisk karaktär, kan komma från alla olika verksamheter på HEMAB och du kommer att ges totalansvar för utvalda projekt. Detta innebär allt från upprättande av processanläggningar, byggnader och olika tekniska utredningsprojekt. Du ansvarar för planering och styrning av projekten och deltar i hela processen, där tonvikten ligger på utredning, projektering, upphandling och genomförande. Löpande rapportering sker till din uppdragsgivare, vilket normalt är en av de affärsansvariga, chef teknisk utveckling eller VD. Ibland är du föredragande inför bolagets styrelse.

Om dig

  • Du är troligtvis är civil- eller högskoleingenjör och gärna med dokumenterad erfarenhet av projektledning.
  • Du är prestationsinriktad och förväntas leda projekt på ett affärsmässigt och effektivt sätt mot uppsatta mål.
  • Du är ansvarstagande och trygg som person med god förmåga att kommunicera i tal och skrift både på engelska och svenska.
  • Du har god samarbetsförmåga och en personlighet som sprider positiv energi.
  • Du hittar kreativa lösningar på problem som gör att du får saker gjorda på ett effektivt sätt och som motsvarar uppdragsgivarens förväntningar.
  • Du brinner för energi, miljö och för att utveckla Härnösand.

Om HEMAB

Härnösand Energi & Miljö AB (HEMAB) är en koncern i Höga Kusten med 140 anställda och en omsättning på 400 Mkr. Koncernens verksamheter elnät, fjärrvärme, återvinning, vatten, elförsäljning, vindkraft, biogas och infrastruktur för laddning av elbilar är viktiga för Härnösands fortsatt positiva utveckling. Vi tar en aktiv roll i lokalsamhället och arbetar bredare än bara våra verksamheter, exempelvis inom skola och integration. Hållbarhet är viktigt för oss och vi ser mångfald som en styrka för att skapa en pigg, attraktiv och välkomnande arbetsplats.

Ansökan och frågor

Tjänsten är heltid vid HEMABs avdelning Teknisk utveckling. Tillträde efter överenskommelse och avklarat obligatoriskt drogtest. Vi tillämpar kollektivavtal BÖK Energi.

Du är välkommen att ansöka via vår webbsida. Sista ansökningsdag är den 28 februari 2022.

För frågor om tjänsten, vänligen kontakta Marcus Håll, chef för avdelningen Teknisk utveckling , marcus.hall@hemab.se, 073-813 63 78

Fackliga representanter

Vision: Pia Sjöberg, 0611-55 75 50, pia.sjoberg@hemab.se

Sveriges ingenjörer: Anders Nordin, 0611-55 75 00, anders.nordin@hemab.se.