Vi söker en erfaren, trygg och engagerad ledare med tekniskt intresse som vill driva utvecklingsarbete

Härnösand Energi & Miljö AB är en självklar del av Härnösand och levererar värme, vatten, el och återvinning och bidrar till en hållbar samhällsutveckling genom bland annat produktion av biogas och vindkraft. Nu söker vi en utvecklingschef till en nyckelposition i organisationen.

Härnösand är fantastiskt. Från bostaden och jobbet har du alla kommunikationer i din närhet och havsbad, segling, vandring och skidåkning finns bara några minuter bort. Din nya arbetsplats har moderna och ljusa lokaler med tillgång till gym, bastu och gruppträning på arbetstid. Så om du är en naturlig, coachande och erfaren ledare som trivs med ett aktivt arbete och stor variation, då tycker vi att du ska se hit!

Om jobbet

Utvecklingsavdelningen arbetar med att utveckla processer, ge förutsättningar för produktion med planering, omvärldsbevakning, utredning, projektledning, dokumentering och utvärdering samt ta fram beslutsunderlag gällande strategi, affärsmässighet, leverans och samhällsnytta.

Som utvecklingschef kommer du att leda utvecklingen av digitala tjänster och du ansvarar för en organisation med cirka 30 medarbetare fördelade på två chefer inom områdena teknisk utveckling och digital utveckling. Utvecklingschefen har budget-, resultat- och personalansvar. Som ledare för utveckling inspirerar och coachar du dina medarbetare och skapar förutsättningar för att deras personliga mål uppfylls och tillsammans arbetar ni mot verksamhetens mål.

Du ansvarar för att leverans inom projekt och utvecklingsåtgärder är i tid och inom budget. Du är även ansvarig för beslutsunderlag, affärsmässig bedömning och kalkyler.

Du är en del av ledningsgruppen och rapporterar till VD.

Tjänsten är på heltid med förtroendearbetstid.

Om dig

Du är en erfaren, trygg och engagerad ledare med förmåga att driva och utveckla verksamheten där ett gott bemötande, god kommunikationsförmåga och flexibilitet är viktiga förutsättningar för ditt ledarskap. Vi ser att du har minst tre års erfarenhet i en tidigare liknande roll.

Du har:

  • högskoleutbildning alternativt erfarenhet och utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig inom för tjänsten relevanta områden
  • stor erfarenhet av att leda genom andra chefer
  • erfarenhet och kunskap av strategiskt arbete och att leda i förändring samt ett stort intresse för teknik
  • hög samarbetsförmåga
  • körkort

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. För att lyckas i rollen och uppdraget trivs och motiveras du av att leda team under förändring. Du uppmuntrar delaktighet och kreativitet och leder teamet effektivt i arbetet framåt, med fokus på ständig utveckling. Du kommunicerar tydligt, är mål- och resultatorienterad och rör dig lätt mellan det strategiska, taktiska och operativa. Genom ditt professionella förhållningssätt bygger du förtroende och engagemang runt om dig.

Ansökan och frågor

Vi arbetar med löpande urval. Lämna därför din intresseanmälan så snart som möjligt dock senast 2021-12-12.

Klicka här för att ansöka. Länk till annan webbplats.

 

I denna rekrytering samarbetar vi med Randstad AB. Har du frågor kring tjänsten eller rekryteringsprocessen kontakta Branch manager Pernilla Keusch, pernilla.keusch@randstad.se eller 070 149 87 85.

Om företaget

Härnösand Energi & Miljö AB (HEMAB) är en koncern i Höga Kusten med 140 anställda och en omsättning på 400 Mkr.

Koncernens verksamheter elnät, fjärrvärme, återvinning, vatten, elförsäljning, vindkraft, biogas och infrastruktur för laddning av elbilar är viktiga för Härnösands fortsatt positiva utveckling. Vi tar en aktiv roll i lokalsamhället och arbetar bredare än bara våra verksamheter, exempelvis inom skola och integration.

Hållbarhet är viktigt för oss och vi ser mångfald som en styrka för att skapa en pigg, attraktiv och välkomnande arbetsplats.

Kontakt

Randstad AB: Pernilla Keusch, pernilla.keusch@randstad.se eller 070 149 87 85

HEMAB: HR-funktionen, hrfunktion@hemab.se eller 0611-55 75 00