Vi söker en erfaren Produktionschef

Är du en erfaren, trygg och engagerad ledare inom produktion? Härnösand Energi & Miljö AB är en självklar del av Härnösand och levererar värme, vatten, el och återvinning och bidrar till en hållbar samhällsutveckling genom bland annat produktion av biogas och vindkraft. Nu söker vi en produktionschef till en nyckelposition i organisationen.

Härnösand är fantastiskt. Från bostaden och jobbet har du alla kommunikationer i din närhet och havsbad, segling, vandring och skidåkning finns bara några minuter bort. Din nya arbetsplats har moderna och ljusa lokaler med tillgång till gym, bastu och gruppträning på arbetstid. Så om du är en naturlig, erfaren ledare som trivs med ett aktivt arbete och stor variation, då tycker vi att du ska se hit!

Om jobbet

Som produktionschef kommer du att ansvara för en organisation med cirka 70 medarbetare fördelade på tre chefer inom områdena drift, transport och underhåll.

Du kommer att ansvara för drift och underhållsprocesser, transport och anläggningsprocesser inom sakområdena vatten, elnät, fjärrvärme, återvinning, vind och biogas. Du har budget-, resultat- och personalansvar. Som ledare för produktionen inspirerar och coachar du dina medarbetare och skapar förutsättningar för att deras personliga mål uppfylls. Tillsammans arbetar ni mot verksamhetens mål, med fokus på hög leveranssäkerhet och säker arbetsmiljö. Du kommer att utvärdera och uppdatera de rutiner som gäller vid verksamhetsområdets processer. Som produktionschef ska du även tillse att god ordning hålls på arbetsplatserna och att de lagar, avtal och förordningar som gäller inom verksamhetsområdet följs.

Arbetet är på heltid, 100% med förtroendearbetstid.

Om dig

Du är en erfaren, trygg och engagerad ledare med förmåga att driva och utveckla verksamheten där ett gott bemötande, god kommunikationsförmåga och flexibilitet är viktiga förutsättningar för ditt ledarskap.

Du har:

  • Högskoleutbildning alternativt erfarenhet och utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig inom för tjänsten relevanta områden.
  • Stor erfarenhet av att leda andra chefer.
  • Erfarenhet och kunskap av strategiskt arbete och att leda i förändring samt ett stort intresse för teknik.
  • Hög samarbetsförmåga.
  • Erfarenhet av arbete som produktionschef inom process, tillverkning, energi eller annan närliggande bransch.
  • Fem års erfarenhet eller mer i en liknande roll
  • B-körkort

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. För att lyckas i rollen och uppdraget trivs och motiveras du av att leda team under förändring. Du uppmuntrar delaktighet och kreativitet och leder teamet effektivt i arbetet framåt, med fokus på ständiga förbättringar. Du kommunicerar tydligt, är mål- och resultatorienterad och rör dig lätt mellan det strategiska, taktiska och operativa. Genom ditt professionella förhållningssätt bygger du förtroende och engagemang runt om dig.

Ansökan och frågor

I denna rekrytering samarbetar vi med bemanningsföretaget Randstad AB. Har du frågor kring tjänsten eller rekryteringsprocessen kontakta Branch manager Pernilla Keusch, pernilla.keusch@randstad.se eller 070-149 87 85. Skicka din ansökan senast den 15 november via denna länk: Ansökan Produktionschef Länk till annan webbplats.

Om företaget

Härnösand Energi & Miljö AB (HEMAB) är en koncern i Höga Kusten med 140 anställda och en omsättning på 400 Mkr.

Koncernens verksamheter elnät, fjärrvärme, återvinning, vatten, elförsäljning, vindkraft, biogas och infrastruktur för laddning av elbilar är viktiga för Härnösands fortsatt positiva utveckling. Vi tar en aktiv roll i lokalsamhället och arbetar bredare än bara våra verksamheter, exempelvis inom skola och integration.

Hållbarhet är viktigt för oss och vi ser mångfald som en styrka för att skapa en pigg, attraktiv och välkomnande arbetsplats.

Kontakt

Pernilla Kreusch, Branch manager Randstad AB, 070-149 87 85, pernilla.keusch@randstad.se