Utvecklingsinriktad och engagerad Elkraftsingenjör sökes!

Vid vår enhet för Teknisk utveckling finns nu en spännande tjänst för dig som vill vara en viktig del i vårt utvecklingsarbete! Vi söker en driven och engagerad Elkraftsingenjör som vill vara med och bygga framtidens elnät i Härnösand. Med hög kvalité och god samarbetsförmåga bidrar du till en leveranssäker verksamhet och att vi jobbar strategiskt mot uppsatta mål.

Härnösand är fantastiskt! Från bostaden och jobbet har du alla kommunikationer i din närhet och havsbad, segling, skidåkning och ett stort kulturutbud finns bara några minuter bort. Din nya arbetsplats har moderna och ljusa lokaler med tillgång till gym, bastu och gruppträning på arbetstid.

Om jobbet

Som Elkraftsingenjör med fokus på projektering erbjuds du ett stimulerande arbete i ett team vars kultur präglas av samarbete, omtanke och arbetsglädje, där hög kompetens inom verksamhetens samtliga områden finns representerad.

Du kommer att arbeta med att projektera ombyggnadsförslag och/eller förstärkningar av våra befintliga eldistributionsnät samt planera och projektera för nybyggnationer. Du kommer även vara med i arbetet kring att ta fram förslag på ändringar för att framtidssäkra vårt elnät. Därtill har du som ansvar att ta fram lösningar för nyanslutningar, såväl för enskilda hushåll som för större etableringar.

Förutom att du får vara med och forma framtidens smarta energisamhälle så erbjuder vi en arbetsplats med goda möjligheter till utveckling. Det är också viktigt att hela livet fungerar och därför är vi måna om att du som medarbetare upplever en god balans mellan arbete och fritid. Vi tillämpar därför flexibel arbetstid med möjlighet till platsoberoende arbete. Du befinner dig på kontoret utifrån verksamhetens behov och överenskommelse med närmsta chef.

Om dig

Arbetet kräver att du är noggrann och kvalitetsmedveten, samtidigt som du är en lyhörd lagspelare med förmåga att se till projektens bästa. Vidare är relationsskapande, förbättringsarbete och god service naturliga delar i ditt sätt att arbeta.

Du har:

  • högskoleutbildning med inriktning elkraftteknik eller motsvarande kunskaper förvärvade genom erfarenhet på elnätsområdet.
  • vana av att hantera GIS/NIS systemet dpPower eller liknande
  • god förmåga att kommunicera på svenska i tal och skrift
  • B-körkort för manuell växellåda är ett krav

Du är:

  • engagerad, trivs med att arbeta i teamstruktur och har en personlighet som sprider positiv energi
  • initiativrik och förväntas bidra på ett affärsmässigt och effektivt sätt till att nå uppsatta mål
  • självgående och arbetar strukturerat och driver ditt arbete till avslut

Erfarenhet av tidigare arbete som elnätsprojektör eller beredare är starkt meriterande och självklart brinner du för energi, miljö och för att utveckla Härnösand.

Ansökan

Befattningen är en tillsvidaretjänst med sex månaders provanställning, vid HEMABs enhet Teknisk utveckling. Tillträde efter överenskommelse. Nyanställningsundersökning är obligatoriskt i rekryteringsprocessen. Vi tillämpar kollektivavtal BÖK Energi.

Du är välkommen att ansöka via vår webbsida www.hemab.se/jobb Länk till annan webbplats.. Sista ansökningsdag är den 7 augusti 2022.

Kontakt

För frågor om tjänsten, vänligen kontakta Marcus Håll, chef för enheten Teknisk utveckling, marcus.hall@hemab.se, 073-813 63 78

Fackliga representanter är för Vision: Pia Sjöberg, 0611-55 75 00, pia.sjoberg@hemab.se och för Sveriges ingenjörer: Anders Nordin, 0611-55 75 00, anders.nordin@hemab.se.