Ta möjligheten att göra skillnad - sök tjänsten som IT-drifttekniker!

Hos oss på HEMAB kommer du få en unik möjlighet att se ditt arbete från fysisk sensor i ett kraftvärmeverk till integrerat dataflöde hos mätare på plats hos slutkund, till tillgängliggjord information för samhället i stort, där ditt arbete kommer vara centralt för att stötta hela kedjan.

Vi förstärker avdelningen för IT-drift och behöver dig som vill bidra i en viktig del av vårt jobb att leverera innovativ samhällsnytta med hög kvalitet. Hos oss kommer du kunna göra skillnad! Här på enheten Digital utveckling drivs vi av att ta oss förbi hinder, utveckla, forma, göra bättre och hitta nya lösningar. Du gillar när det är svårt och det har du gemensamt med dina blivande kollegor. 

Om jobbet

Din roll kommer till en början vara fokuserad till en mer allmän driftroll, för att sedan övergå mer till avancerad applikationsdrift och uppsättning, drift och underhåll av interna systemstöd med tillhörande driftmiljö där du kommer vara en av nyckelpersonerna för framtagandet och driften av dessa.

Dina huvudsakliga uppgifter är att stötta de olika verksamhetsgrenarna inom HEMAB med applikationsdrift och generellt IT-stöd innefattande intern ärendehantering, certifikatshantering, nätverkskonfiguration, konfiguration och installation av hårdvara och dylika uppgifter.

Om dig

Vi söker dig som har en eftergymnasial utbildning med teknisk inriktning, alternativt införskaffat motsvarande erfarenheter som arbetsgivaren bedömer likvärdigt. Du har synnerligen god vana av att arbeta i och sköta applikationsdrift av flertalet olika IT-system.

För att klara det här jobbet kan du hantera både windowsmiljöer och linuxmiljöer på avancerad nivå och har troligtvis hanterat uppsättning av integrationsgränssnitt mellan applikationer eller IoT-enheter med hjälp av API-gateways eller meddelandeköer i din karriär.

Vi hoppas att du är strukturerad, engagerad och självgående och klarar av att hantera flera uppgifter samtidigt med bibehållen noggrannhet. Du ser förbättringsmöjligheter, gällande så väl processeffektivisering som nya innovativa lösningar, och är drivande i dessa effektiviseringar.

Då arbetet innebär kontakter både internt och externt är god samarbetsförmåga och goda kommunikativa egenskaper nödvändiga. Kommunikation på både svenska och engelska förekommer, varför det är ett krav att du hanterar båda utan problem i både tal och skrift.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Ansökan och frågor

Befattningen är en tillsvidareanställning vid Utvecklingsavdelningen, enheten Digital utveckling, med sex månaders provanställning. Tillträde efter överenskommelse.

Nyanställningsundersökning inkl. drogtest är obligatoriskt i rekryteringsprocessen. Vi tillämpar kollektivavtal BÖK Energi.

I denna rekrytering samarbetar vi med Randstad AB. Vi ser fram emot att se din ansökan, sök på www.randstad.se, senast 2023-01-11.

Har du frågor om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta pernilla.keusch@randstad.se, Randstad.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Jens Albonius, Chef Digital Utveckling HEMAB, 070- 572 20 07.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

Sammanfattning

Kvalifikationer

 • eftergymnasial utbildning med teknisk inriktning, eller motsvarande erfarenheteter som vi bedömer likvärdigt
 • windows-och linuxmiljöer på avancerad nivå
 • arbetat i och skött applikationsdrift av flertalet olika IT-system
 • uppsättning av integrationsgränssnitt
 • Svenska och engelska i tal och skrift
 • Strukturerad och noggrann
 • Självgående
 • Innovativ och problemlösningsfokuserad

Ansvarsområden

 • it-stöd
 • applikationsdrift och uppsättning
 • en av nyckelpersonerna för framtagandet och driften av interna stödsystem
 • leverera innovativ samhällsnytta

Utbildning

 • Högskola/Universitet

Kontakt

Har du frågor om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta pernilla.keusch@randstad.se, Randstad.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Jens Albonius, Chef Digital Utveckling HEMAB, 070- 572 20 07.