Stöd till företag med anledning av Coronakrisen

Med anledning av den pågående Coronakrisen får många företag svårt att klara sig. Inom kommunkoncernen gör vi nu en gemensam insats för att underlätta för företag att få hjälp.

Med rädslan för smitta följer vikande kundunderlag, inställda evenemang och uppskjutna projekt, vilket påverkar marknaden och de företagare som verkar i Härnösand. För att snabbast möjligt få hjälp med likviditetsproblem eller rådgivning hänvisar hela kommunkoncernen nu alla sådana frågor till Företagsakuten Länk till annan webbplats. där företagare kan få goda råd och vägledning hur de går vidare.

- Vi ser i kommunkoncernen ett behov av att samla den här typen av stöd för att smidigt och snabbt kunna hjälpa företagare som är i behov av detta, säger Jonas Nyberg, Ekonomichef på HEMAB. Vi har full förståelse för att det är ett svårt läge vi befinner oss i och därför satsar vi gemensamt i kommunkoncernen för att på bästa sätt kunna hantera situationen.

Rätt väg direkt ger snabbare hjälp

På Företagsakuten finns bland annat kontaktvägar till fri rådgivning för företag. Det tycker Jonas Nyberg är bra.

- De rådgivare som företagen får kontakt med via Företagsakuten har till exempel kunskap om olika stödpaket och lättnader som utfärdats av regeringen och kan därför lotsa dem rätt direkt, istället för att de ska ta en omväg via oss. Det vinner alla på, konstaterar Jonas Nyberg.

Kontakt

Jonas Nyberg, Ekonomichef och Administrativ chef, jonas.nyberg@hemab.se, 070-534 32 73

Jonas Nyberg i mörkblå tröja och vit skjorta står i kontorsmiljö

Jonas Nyberg tycker det är bra att företagen har möjlighet att söka stöd via Företagsakuten.