Sportfiskeklubben Strömsländan fick napp på sin ansökan

Det är en engagerad medlemsskara som bedriver verksamhet vid Värptjärn. Och nu har deras ansökan om vindkraftpengar beviljats med 40 000 kronor. Vi på HEMAB hade turen att vara med när fisktransporten anlände, men det är handikappanpassningar HEMABs pengar ska gå till.

Vindkraftpengarna kommer oavkortat att gå till materialinköp för att göra handikappanpassningar vid den idylliska lilla skogstjärnen. Och arbetet är redan i full gång.

- Rörelsehindrade ska ha samma möjlighet som andra att njuta av naturen och fisket, säger en av föreningens entusiaster, Kent Mossberg. Därför är HEMABs vindkraftpengar oerhört välkomna. Vi har köpt virke för hela beloppet och föreningens medlemmar har tagit på sig snickarbyxorna för att bygga.

Är det bara medlemmar som får fiska?

SFK Strömsländan har sin hemvist i Timrå, men tjärnen föreningen sköter om och sätter in fisk i finns inom Fällebergets friluftsområde i Härnösand.

- Vi är 22 medlemmar, säger Mossberg. De flesta av oss bor i Timråtrakten där vi har en liten klubblokal där vi träffas för att planera våra aktiviteter som utöver verksamheten vid tjärnen mestadels består av att arrangera fiskeresor.

Fisket i Värptjärn är öppet för alla som vill. Ett dagskort kostar 150 kronor och då får man ta upp maximalt fyra fiskar. Fisket sker året om utan avbrott och fiskar sätts i flera gånger om året. Information om fisket finns i Fröland samt vid tjärnen.

- Det vore väldigt roligt om vi kunde locka medlemmar från Härnösand också, säger Mossberg. Det är ju trots allt här vi har en stor del av vår verksamhet. Det är bara att höra av sig.

Kontakt

Kent Mossberg, SFK Strömsländan, 070-184 46 04

Andreas Einarsson, HEMAB, 070-657 75 26, andreas.einarsson@hemab.se

två glada snickare och fiskare vid dimmig tjärn i skogen

Klart man passar på att fiska samtidigt som man snickrar menar Kent Mossberg. Och fiskelycka hade det blivit för Bengt Öhling. Foto: Andreas Einarsson

Dam i keps fiskar vid dimmig tjärn

Ingrid Täfvander från Bergeforsen är på plats och fixar fika och provar fiskelyckan. Blå Lottospinnare är det hon sätter hoppet till för att locka regnbågsfiskarna att hugga. Handikappanpassningarna som nu görs tycker hon är fantastiskt. Foto: Andreas Einarsson.

Snickring vid tjärn i mulen dimma

Föreningen har sedan tidigare vissa installationer vid tjärnen, men nu byggs det nya tillgänglighetsanpassningar för de pengar som beviljats av HEMAB. Utöver Ingrid, Kent och Bengt deltog även medlemmarna Tore Andersson, Kjell Olsson och Anders Söderberg denna dag. Foto: Andreas Einarsson.

bild på trave med tryckimpregnerat virke

Insatsen vid Värptjärn för att bygga handikappanpassningar är ett av totalt nio projekt som beviljats vindkraftpengar från HEMAB 2020. Foto: Andreas Einarsson.

Man ovanpå lastbil firar ner håv full med fisk till man på marken med tunna

Fiskisättning sker löpande under året och fiske välkomnas året runt för den som löser fiskekort. Foto: Andreas Einarsson.

Tre personer tittar ner i vattnet över räcke på flytbrygga

I samband med att fisk sätts i tjärnen är det svårfiskat. Men efter några veckor brukar de bli desto mer huggvilliga. Foto: Andreas Einarsson.