Snart startar vi årets enda grovavfallskampanj

Våren är här och det röjs i trädgårdar och förråd. Nu kommer den efterlängtade grovavfallskampanjen! 4-12 maj hämtar vi kostnadsfritt sorterat grovavfall på ett antal platser i kommunen.

Nytt för i år är att det bara blir en grovavfallskampanj på våren istället för en på våren och en på hösten.

- Vi försöker alltid vara smarta i användandet av våra resurser och testar därför att bara ha en kampanj i år, så får vi se vad utfallet blir, säger Irene Hedlund, Affärsområdeschef Återvinning. Vi har generösa öppettider på våra återvinningscentraler och många söker sig dit istället, konstaterar hon.

Sorterat avfall, men inga vitvaror eller ris

Under kampanjen är det fritt fram att lämna sorterat grovavfall på de angivna platserna och dagarna, men vitvaror ska som vanligt lämnas på återvinningscentralerna Härnösands kretsloppspark och Älands återvinningsanläggning istället.

Ris och sly lämnas på Kraftvärmeverkets uppsamlingsplats och här vill vi förtydliga vad som får lämnas.

- Endast trägrenar och sly får lämnas på uppsamlingsplanen. Vi har sett att det lämnas olika typer av behandlat trä, trädgårdsavfall och annat skräp och det kan vi inte använda. Det blir bara extra arbete för oss att sortera bort, säger Adam Johansson, Driftingenjör på Kraftvärmeverket. Men allt ris och sly tar vi gärna emot!

Kontakt

Grovavfall: Anders Svanholm, anders.svanholm@hemab.se, 072-203 68 13

Ris och sly: Adam Johansson, adam.johansson@hemab.se, 072-450 75 42

Bild på annonsen där datumen och platserna för kampanjen anges

Klicka på bilden för att få upp den som pdf.