Ska du gräva på tomten? Använd ledningskollen!

Med Ledningskollen får du koll på var ledningar ligger i marken. Tjänsten är gratis, men kan spara mycket tid, pengar och besvär.

Under pandemin har byggvaruhusen haft fullt upp. Det byggs som aldrig förr i våra hus och trädgårdar. Är det kanske dags för dig att bygga en altan, gräva för pool eller något annat som innebär att du behöver gräva på tomten? Då rekommenderar vi varmt att du går in på ledningskollen.se och kontrollerar om det finns några ledningar eller annan infrastruktur där du har tänkt att gräva. En avgrävd ledning kan vara både livsfarlig och kostsam att reparera.

Samordnar enkelt och smidigt

När du skapar ett ledningsanvisningsärende i Ledningskollen så markerar du på en karta var grävarbetet ska göras och när det är tänkt att utföras. När du är klar skickas ditt ärende automatiskt till alla ledningsägare i Ledningskollen som meddelat att de har ledningar i närheten. De kommer sedan meddela dig om det finns ledningar i ditt markerade område eller inte. Om det finns ledningar kommer den aktuella ledningsägaren antingen skicka kartor eller komma till dig för att markera upp var ledningen finns. Enkelt!

OBS: Var ute i god tid innan du tänker gräva så att du hinner få kartor och/eller utsättningar innan det är dags att sätta spaden eller grävskopan i marken.

Du hittar Ledningskollen på www.ledningskollen.se. Där finns det tydliga instruktioner om hur du går till väga för att skapa ett ärende.

Kontakt

Emma Sjödin, Kartingenjör, 0611-55 75 65, emma.sjodin@hemab.se

Även om du inte ska gräva med grävmaskin kan det vara en bra idé att ha koll på ledningarna.