Se hit husvagns- och husbilsägare! Nu har Härnösand en latrintömningsstation.

Så väl privatpersoner med husbil eller husvagn som tivolin och cirkusar kan nu glädjas åt att vi öppnat Härnösands första plats för tömning av latrin.

Latrin är en riktig skitsak och inget vi vill ska tömmas ut hur som helst. Därför har vi nu, i samarbete med Härnösands kommun, byggt en latrintömningsstation på Jaktstigen, på väg upp mot Härnösands kretsloppspark.

Vid stationen finns det möjlighet att tömma så väl gråvatten som latrin och fylla på färskvatten om man är på genomresa med husvagn eller husbil. En funktion som är efterlängtad och eftertraktad av både turister och de som hälsar dem välkomna till vår stad.

- Vi har haft förfrågningar från tivolin och liknande, som är på genomresa och vill tömma latrin. Tyvärr har vi ju hittills inte haft någon plats att hänvisa dem till, men nu kan vi ta hand om det på ett miljöriktigt sätt och det känns såklart jättebra, säger Håkan Öhman, Projektledare och Etableringssamordnare på HEMAB.

Lockar fler turister till Härnösand

Men även de med mindre fordon än tivolin är såklart välkomna att använda platsen. Anders Engelholm är husbilsägare i Härnösand och mycket nöjd med att det äntligen finns en station att tömma latrin vid.

- Den är bland de bättre vi stött på under de år vi haft husbil, konstaterar han. Riktigt fräsch och fin!

Och att det kan locka fler att stanna till i vår vackra stad är han övertygad om:

- Härnösand kan absolut bli en än mer intressant destination för sådana som oss med husbil. Vi själva väljer bort platser som innebär stök med gråvatten och latrin, så det här tror jag nog kommer ge fler besökare till Härnösand.

Kontakt

Håkan Öhman, Projektledare och Etableringssamordnare, 0611-55 75 00, hakan.ohman@hemab.se