Relationsskapande säljare med driv och ambitioner sökes

Nu söker vi dig som under vår ordinarie säljares föräldraledighet vill bidra i vår verksamhet med aktiv försäljning och kundvårdande aktiviteter.

Arbetsbeskrivning

I rollen som säljare är du i många situationer HEMABs ansikte utåt då du representerar alla våra verksamheter. Du analyserar behov, besöker och bearbetar proaktivt befintliga och förhoppningsvis blivande kunder, förhandlar, offererar samt ingår avtal och överenskommelser. Arbetet är i hög grad självständigt där du identifierar kundbehov och matchar dessa med våra produkter och tjänster.

Din produktportfölj är bred och spänner över samtliga affärer men med tonvikt på Fjärrvärme. Som relationsbyggare arbetar du proaktivt med goda kundkontakter och bidrar att skapa mervärde för våra kunder där du ikläder dig en coachande roll där du identifierar behov och föreslår hållbara val.

Du bidrar i både planering och utförande av kundvårdande aktiviteter där syftet är att behålla befintliga kunder och förstärka våra kunders positiva bild av bolaget.

Rollen är organisatoriskt placerad i funktionen Kommunikation och marknad vilket innebär ett tätt samarbete med kommunikatör och sälj- och marknadsstrateg men du fungerar också som stöd i säljfrågor i den övriga organisationen.

Arbetstiden är flexibel men främst förlagd till kontorstid. Kvälls- och helgarbete kan dock förekomma.

Vem är du?

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Du är självständig, har ett stort driv och är påtagligt handlingskraftig på ett ödmjukt vis. Som person är du förtroendeingivande och övertygande i ditt sätt att kommunicera och agera.

Du motiveras av att driva en affär till avslut och sporras av tydliga mål. Du tar egna initiativ och har lätt för att bygga bra kundrelationer och lära känna våra marknader.

Du har telefonen som ditt främsta arbetsredskap men ser också nyttan i det personliga mötet. Vi tror att du har flera års erfarenhet från relationsskapande nykundsförsäljning, gärna inom energibranschen eller besläktade områden.

Ansökan och frågor

Tjänsten är ett vikariat på minst 12 månader där du inledningsvis går parallellt med vår nuvarande säljare fram till dennes ledighet. Du måste behärska svenska väl i både tal och skrift. B-körkort är ett krav. Tillträde efter överenskommelse. Vi tillämpar KFS energiavtal.

Skicka din ansökan med personligt brev och CV till: ansokan@hemab.se senast den 16/4.

Har du andra frågor om tjänsten, kontakta Fredrik Olsson, chef Kommunikation och marknad, fredrik.olsson@hemab.se

Fackliga representanter

Vision: Krzysztof Lukaszewicz, 0611-55 75 89, krzysztof.lukaszewicz@hemab.se

Om företaget

Härnösand Energi & Miljö AB (HEMAB) är en koncern i Höga Kusten med 140 anställda och en omsättning på 400 Mkr.

Koncernens verksamheter elnät, fjärrvärme, återvinning, vatten, elförsäljning, vindkraft, biogas och infrastruktur för laddning av elbilar är viktiga för Härnösands fortsatt positiva utveckling. Vi tar en aktiv roll i lokalsamhället och arbetar bredare än bara våra verksamheter, exempelvis inom skola och integration.

Hållbarhet är viktigt för oss och vi ser mångfald som en styrka för att skapa en pigg, attraktiv och välkomnande arbetsplats.

Härnösand är fantastiskt! Från bostaden och jobbet har du alla kommunikationer i din närhet och havsbad, segling, vandring och skidåkning finns bara några minuter bort. Din nya arbetsplats har moderna och ljusa lokaler med tillgång till gym, bastu och gruppträning på arbetstid.

I ett nystartat samarbete med ett lokalt företag erbjuder vi individuell coaching i hälso- och livsstilsfrågor.

Kontakt

Fredrik Olsson, Chef Kommunikation och marknad, 073-089 30 69, fredrik.olsson@hemab.se