Projekteringsingenjör till affärsområde Elnät

Vi söker en person som ska arbeta med att projektera ombyggnadsförslag och förstärkningar av våra befintliga eldistributionsnät, samt nybyggnation av främst luftledning och jordkabel 0,4-10 kV. Med noggrann struktur och stort ansvar kommer du att hantera flera uppdrag och ärenden parallellt.

Arbetsbeskrivning

Vanligt förekommande arbetsuppgifter är att göra beräkningar och kalkyler för att föreslå ändringar av det befintliga elnätet. Andra förekommande uppgifter är till exempel att ta fram lösningar för nyanslutningar av enskilda bostäder eller hela bostadskvarter. Du kommer även att arbeta med diverse ledningsflyttningar och ändringar med hänsyn till underhållsåtgärder med mera.

I arbetet ingår även att medverka i förekommande möten, så som kommunala samråds- och planeringsmöten, markägar- och kundmöten samt att bidra till utveckling av verksamhetens arbetsmetoder via interna och branschförekommande nätverk.

I tjänsten kan beredskap förekomma.

Vem är du?

Vi söker dig som med stort engagemang driver utveckling av arbetssätt och verksamhet. Med noggrann struktur och stort ansvar hanterar du flera uppdrag och ärenden parallellt. Du är en problemlösare som trivs med att jobba i en samordnande roll. Med aktiv närvaro och service möter du kunder, installatörer och samarbetspartners på ett affärsmässigt sätt.

Du ska kunna uttrycka dig obehindrat i tal och skrift, på både svenska och engelska, arbeta strukturerat, samt ha förståelse för verksamhetens helhetsresultat, som bygger på kundnöjdhet.

Du har en högskoleingenjörsexamen inom elkraft alternativt motsvarande relevant erfarenhet från yrkeslivet. Vi ser gärna att du har god anläggningskunskap samt är förtrogen med EBR-konstruktioner, föreskrifter och ledningsdimensionering. Kunskap om och praktisk erfarenhet av arbetsområdet är meriterande.

Ansökan och frågor

Tjänsten är en tillsvidaretjänst med 6 månaders provanställning. Drogtest är obligatoriskt vid alla nyanställningar.

Körkort B är ett krav. Tjänsteresor förekommer.

Tillträde efter överenskommelse. Vi tillämpar KFS energiavtal.

Skicka din ansökan till: ansokan@hemab.se senast den 15/6. Vi gör urval löpande under ansökningstiden, så skicka in din ansökan redan idag!

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta Tomas Styf, Affärsområdeschef Elnät, tomas.styf@hemab.se

Fackliga representanter

Vision: Krzysztof Lukaszewicz, 0611-55 75 89, krzysztof.lukaszewicz@hemab.se

Sveriges ingenjörer: Anders Nordin, 0611-55 75 00, anders.nordin@hemab.se.

Om företaget

Härnösand Energi & Miljö AB (HEMAB) är en koncern i Höga Kusten med 140 anställda och en omsättning på 400 Mkr.

Koncernens verksamheter elnät, fjärrvärme, återvinning, vatten, elförsäljning, vindkraft, biogas och infrastruktur för laddning av elbilar är viktiga för Härnösands fortsatt positiva utveckling. Vi tar en aktiv roll i lokalsamhället och arbetar bredare än bara våra verksamheter, exempelvis inom skola och integration.

Hållbarhet är viktigt för oss och vi ser mångfald som en styrka för att skapa en pigg, attraktiv och välkomnande arbetsplats.

Härnösand är fantastiskt! Från bostaden och jobbet har du alla kommunikationer i din närhet och havsbad, segling, vandring och skidåkning finns bara några minuter bort. Din nya arbetsplats har moderna och ljusa lokaler med tillgång till gym, bastu och gruppträning på arbetstid.

I ett nystartat samarbete med ett lokalt företag erbjuder vi individuell coaching i hälso- och livsstilsfrågor.

Kontakt

Tomas Styf, Affärsområdeschef Elnät, 0611-55 75 76, tomas.styf@hemab.se