Julbytardag på Kretsloppsparken den 20/11

Vi är glada att ännu en gång kunna bjuda in till julbytardag på Härnösands kretsloppspark. På lördag öppnar vi upp för julentusiaster att hitta nya favoriter bland julprylarna. Torsdag-fredag 18-19/11 kommer vi endast ta emot julsaker på Återbruket för att ha möjlighet att förbereda så bra som möjligt.

Välkommen till Julbytardagen!

På lördag, den 20 november klockan 10.00 slår vi upp portarna till årets julbytardag på Härnösands kretsloppspark. Vi kommer att hålla till i Återbrukets lokaler och vi kommer servera lite fika också. Bytardagen är öppen klockan 10.00-14.00.

När vi genomförde julbytardagen första gången 2019 var det mycket uppskattat och vi planerade för att göra om det året därpå. Då kom corona i vägen, men i år är det äntligen dags igen.

- Det känns jättebra att äntligen få erbjuda möjligheten att byta julsaker med varandra igen. Självklart är vi medvetna om att det fortfarande finns en viss risk för smittspridning, så vi kommer ha ett begränsat antal i lokalerna och separata in- och utgångar, konstaterar Irene Hedlund, ansvarig för Cirkulära affärer på HEMAB.

Att återbruka är smart

Att vi på HEMAB gillar återbruk är nog ingen hemlighet. Återbruk är smart för både plånbok och miljö. Det går åt stora resurser i form av energi och material för att tillverka nytt. Därför behöver vi köpa mindre nytt och återbruka mera.

- Vi brukar prata om att vi ska flytta oss upp i avfallstrappan, vilket i korthet innebär att vi konsumerar mindre och återbrukar mer. Dessutom bli det så mycket billigare att köpa begagnat eller byta prylar med varandra. Att återbruka är smart på alla sätt! konstaterar Irene Hedlund.

Kontakt

Irene Hedlund, Ansvarig för Cirkulära affärer, 076-796 72 99, irene.hedlund@hemab.se