Insamling av pumpflaskor på Kretsloppsparken

Har du tomma pumpflaskor eller flaskor med "snäpplock" liggande hemma? Då kan du göra en insats för vården! Nu är problemet med handsprit i vården löst, men tomma plastflaskor till spriten är fortfarande en bristvara.

Härnösands kommun har säkrat tillgången till handsprit i vården, men nu behövs din hjälp! Det saknas nämligen flaskor till handspriten.

- Den typ av flaskor som vi behöver få tag på är pumpflaskor och flaskor med "snäpplock" som de vanligtvis använder inom vården, säger Andreas Vikdahl, Medicinskt ansvarig sjuksköterska i Härnösand. Det kan ha varit tvål eller handsprit i förpackningarna tidigare, det spelar ingen roll, bara de är av den här typen, konstaterar han.

Insamling på Härnösands kretsloppspark

Flaskorna kommer nu börja samlas in på Härnösands Kretsloppspark, i anslutning till byggnaden med Återbruket.

- Vi tar tacksamt emot allt vi kan få in och sedan får vi göra en bedömning om vad som går att använda, men som sagt pumpflaskor och flaskor med snäpplock är det vi söker, säger Andreas. Flaskor med sprayfunktion är inte aktuella.

På bilden syns vilken typ av flaskor som går att använda, respektive inte går att använda.

Kontakt

Irene Hedlund, Affärsområdeschef Återvinning, irene.hedlund@hemab.se, 076-796 72 99

Veronika Ström Uotela, Arbetsledare Härnösands Kretsloppspark, Veronika.Strom.Uotela@harnosand.se, 070-190 51 59

Flaskor av olika sort som illustrerar hur de flaskor ska se ut som efterfrågas i nyheten.

Flaskor med pump och snäpplock sökes. Flaskor med sprayfunktion eller lock som trycks ner för att öppnas går tyvärr inte att använda.