HEMAB sponsrar projektet "En sagostig på Murberget"

Jens W Nilsson är en av de personer som med sitt projekt om en sagostig på Murberget har blivit tilldelad sponsorpengar från HEMAB. Sagan om det lilla lilla lilla barnet har premiär söndag 19/7.

HEMAB har under många år varit en del av Härnösands föreningsliv, detta med sponsring inom både idrott och kultur. I år gick en del av sponsorpengarna till projektet ”En sagostig på Murberget”, ett projekt med Jens W Nilsson i spetsen, med stöd från Västernorrlands museum och High Coast Sweden.

-Det känns jättekul att ha fått den här möjligheten till att skapa någonting som jag verkligen tror på, berättar Jens.

Sponsorpengar med fokus på mångfald och gemenskap

Varje år skickas det in flertalet sponsoransökningar från olika idrottsföreningar och kultursatsningar. HEMAB beviljar några av de projekt som har fokus på insatser som sparar på jordens resurser och som välkomnar mångfald och gemenskap.

Vi har inga skarpa gränser för vad en hållbar insats är utan ser fram emot många kreativa förslag, säger Fredrik Olsson, sponsringsansvarig på HEMAB.

Sagan om det lilla lilla lilla barnet

Bakom Västernorrlands museum gömmer sig en stig som sträcker sig 1,5km genom skogen. Stigen är utrustad med 14 skyltar som tar oss igenom en saga fylld av troll, trollsländor och en hel del överraskningar.

-Stigen är utsmyckad med återbruksbyggda konstverk som förstärker berättelsen, konstverken har gjorts av Camilla Thelin och High Coast Sweden, berättar Jens.

Hela stigen följs av små trollsländor som hänger i träden, detta gör det enkelt att ta sig runt i skogen och följa berättelsen. Inne på Västernorrlands museum går det att köpa en målarbok tillhörande stigen, på varje sida finns det även en QR kod att skanna och på detta sätt kan man få sagan uppläst av Lars T Johansson.

-Antingen om man tar med sig boken under stigens gång för att få den uppläst, eller om man vill lyssna på den hemma medan man färglägger de vackra bilderna, förklarar Jens.

Sagostigen har premiär på söndag (19/7) och klockan 14.00 startar en dramatisering av sagan, självklart kan man gå stigen precis när man vill och hur många gånger man vill!

Stort tack till Jens, Västernorrlands museum och High Coast Sweden för en mysig och vacker sagostig! Hoppas så många som möjligt tar sig tiden att titta förbi!

Kontakt

Fredrik Olsson, Sponsringsansvarig Kommunikatör HEMAB, 073-089 30 69, fredrik.olsson@hemab.se

Jens W Nilsson, idé och text av "Sagan om det lilla lilla lilla barnet", 070 291 90 32

Karta av sagostigen på Murberget, foto: Emilia Edmark

En mysig saga i en minst lika vacker miljö, foto: Emilia Edmark

Små trollsländor visar vägen genom skogen, foto: Emilia Edmark

Utsmyckningen av sagostigen är gjord utav Camilla Thelin och High Coast Sweden.